Király: aufwiedersehen?

Berlin. Úgy tűnik, Király Gábor, a Hertha BSC labdarúgócsapatának magyar kapusa elveszíti helyét a kezdőcsapatban. Hans Meyer, a berliniek edzője ugyanis Christian Fiedlert részesíti előnyben.

A Bild című lap szerint a tréner döntése végleges, a klub honlapján úgy vélik, Király csak akkor maradhat szerződésének nyári lejárta után, ha beleegyezik fizetésének csökkentésébe.

„Repül a mackónadrágos kapus?” címmel érdekes cikket közölt a német Bild szerdai száma. A bulvárújság információi szerint egyáltalán nem biztos, hogy a Hertha BSC új vezetőedzője, Hans Meyer is igényt tart a magyar válogatott kapus szolgálataira. A 61 éves mester a lap szerint feltette a kérdést, melyik sztárt áldozza fel, s a „választás” Királyra esett.

A csapat első tesztmérkőzésén, az Anderlecht ellen ennek megfelelően már Christian Fiedler védett, s nem is rosszul, a német lapok szerint neki köszönhette az együttes, hogy mindössze 2:1-es vereséget szenvedett. A lap szerint a Hertha védői Fiedler mellett és Király ellen foglaltak állást, a magyar kapus ugyanis 33 gólt kapott ősszel (hatot távoli lövésből), 63 százalékosan védett, ezzel a Bundesliga három leggyengébb teljesítményében szerepel. (A Herthánál csak a Freiburg és a Hannover kapott több gólt, 37-37-et.) A lap gúnyosan megjegyzi, Lothar Matthäus megspórolhat egy utat magának, ha Király miatt utazna Berlinbe a Stuttgart elleni, február 8-i bajnokira...

A Berlin Online külön írásban számol be a Hertha kapusának kálváriájáról. „Még egy ilyen félévet nem szeretnék, nagyon rossz volt, hiszen horrormérleggel zártam” – nyilatkozta Király, aki 1997 júliusa óta 197 Bundesliga-mérkőzésen védett eddig. Dieter Hoeness, a Hertha BSC menedzsere azt mondja, Királynak be kell bizonyítania, hogy ő az első számú kapus. Elmúlt az az idő, amikor ez megkérdőjelezhetetlen volt. – Mit mondhatnék erre? – kérdezett vissza Király. – Nekifeszülök a munkának. Megszállottként dolgozom, a szezonnyitóig még van két erős hét, addig kell meggyőznöm az új edzőt, hogy mégis én vagyok a jobb kapus.

Hoeness azt is közölte, nyáron öt játékosnak jár le a szerződése, Neuendorf, Pinto és Kuszczak mellett a két magyarnak, Dárdai Pálnak és Király Gábornak is. Most nyilvánosságra került, hogy a szerződés opciós része szerint Hoeness december 31-ig újabb két évvel meghosszabbíthatta volna Király kontraktusát, ám nem tette meg.

A Hertha hivatalos honlapja szerint a fő ok a pénzügyi feltételekben keresendő. A jelenlegi állás szerint Király évi 1,1 millió eurót keres, az opció érvénybe lépését követően ez az összeg 1,5 millióra nőne. „A szerződés még a Kirch-birodalom összeomlása előtt született” – magyarázta Hoeness, azaz, ha Király maradni szeretne, bele kell egyeznie a fizetéscsökkentésbe, de a Hertha felkészül arra a lehetőségre is, hogy a magyar kapus távozik, s ilyen megfontolásból figyelik a játékospiacot. A hírek szerint eredménnyel, mert a Hertha vezetői már fel is vették a kapcsolatot Jerzy Dudekkel, a Liverpool FC lengyel kapusával. (o-o, herthabsc.de)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?