A kilenc variáció közül hét a DAC-nak kedvez

DAC
Dunaszerdahely |

Bár a bajnoki cím és a kiesés is már eldőlt a labdarúgó Fortuna Ligában, maradt még izgalom az utolsó fordulóra, ugyanis a DAC és a zsolnai együttes is az európai kupaszereplésért harcol. A sárga-kékeknek saját kezükben a sorsuk.

 

A felsőház utolsó fordulójának kilenc lehetséges kimenetele közül hét a dunaszerdahelyieknek kedvez. Ha a DAC nyer, mindenképpen ott lesz az EL-selejtezőben, de a rózsahegyi eredménytől függetlenül akkor is Marco Rossi védencei várhatják az Európa Liga selejtezőinek júniusi sorsolását, ha a zsolnaiak nem nyernek a pozsonyi Slovan otthonában.

Paradox módon azonban a zsolnaiaknak is a saját kezükben a sorsuk, és ha nyernek Pozsonyban, akkor a DAC eredményétől függetlenül EL-selejtezőt érő helyen végeznek.

De a rózsahegyieknek is van még miért harcolniuk – ha ugyanis a Slovan kupagyőztesként dobogón végez, akkor a harmadik EL-selejtezős helyért osztályozót játszanak a bajnokság 4–7. helyen végzett csapatai. A Slovan csak akkor csúszhatna le a dobogóról, ha a DAC és a zsolnai együttes is nyer, vagyis ha a rózsahegyiek szereznek legalább egy pontot a DAC ellen, azzal életben tartják a saját esélyeiket is az európai kupaindulásra.

A bajnokságot irányító Ligás Klubok Uniója lapunk kérdésére megerősítette, hogy pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzések döntenek.

 

A DAC-nak nem lesz egyszerű dolga Rózsahegyen, mert ott még korábban sosem nyert. A sárga-kékeknek egyébként ez a negyedik „meccslabdájuk”, amelyen bebiztosíthatják az EL-szereplést. Már négy fordulóval a bajnokság előtt lett volna erre lehetőségük, azóta azonban sorozatban három mérkőzést elvesztettek, és 301 perce gólt se rúgtak.

Marco Rossi vezetőedző a legutóbbi, Slovan elleni találkozó után feldúltan úgy fogalmazott, ha a dunaszerdahelyiek kiengedik a kezük közül az európai kupaszereplés lehetőségét, akkor előbb neki, majd a játékosoknak kell sorra a Dunába ugraniuk.

A DAC 25 év után juthat ki az európai kupaporondra, és a klubtörténet eddigi legjobb bajnoki helyezésére is van esélyük, mert még a második hely is elérhető számukra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?