Kikapott Kovács Katalin!

Szolnok.

Szolnok. Nagy meglepetésekkel folytatódott a szolnoki kajak-kenu olimpiai és Európa-bajnoki válogató: 500 m-en egyesben kikapott a hazai és nemzetközi porondon három éve veretlen, világbajnoki címvédő Kovács Katalin, párosban pedig a szintén vb-aranyérmes, és ezúttal is favoritnak számító Szabó Szilvia, Bóta Kinga duó szenvedett vereséget.

Az athéni csapattagságát – a négyesben Viski Erzsébettel kiegészülve – már szombaton biztosító Kovács, Szabó, Bóta trió arra készült, hogy a viadal zárónapján a fennmaradó másik két női ötkarikás számban is „lezárja” a válogatást, hiszen a szakvezetés döntése értelmében vb-címvédőként nekik elég lett volna itt győzniük ahhoz, hogy kedvenc számukban képviselhessék Magyarországot a játékokon. Janics Natasa és a Paksy Tímea, Benedek Dalma páros azonban másképp gondolta: előbbi erejét remekül beosztva verte meg a végére kissé elfáradó világklasszis riválisát, utóbbi pedig szinte végig vezetve utasította maga mögé a 12-szeres világbajnok Szabót és a 10-szeres vb-első Bótát. Ez azt jelenti, hogy Janics, Paksy és Benedek utazhat a kontinensviadalra, Kovács és a Szabó, Bóta páros számára pedig a második hazai válogató kínál lehetőséget a javításra (a világbajnok női versenyzőknek védettséget élvezve elég csupán egy szelektáló viadalt megnyerniük az athéni induláshoz).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?