Kikapott a DAC Nyitrán

A DAC 3:1-re kikapott az éllovas nyitrai együttes otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 6. fordulójában, ez volt a sárga-kékek első veresége a szezonban.

A DAC 3:1-re kikapott az éllovas nyitrai együttes otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 6. fordulójában, ez volt a sárga-kékek első veresége a szezonban. Pedig a félidőben még vezetett a Rossi-legénység, amelyet közel ezer DAC-szurkoló biztatott.

Marco Rossi, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője a zsolnaiak elleni győztes meccsen bevált csapatot küldte pályára, az újonnan érkezett Tomáš Malec még a cserepadon sem kapott helyet.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, ám a DAC irányított. Ádáz csata zajlott a pályán, jobbára mezőnyjáték jellemezte az első félidőt, amelyben az újonc nyitraiak egyszer sem nem találták el Macej kapuját.

A 20. percben vezetést szereztek a dunaszerdahelyiek: tetszetős kombináció végén Čmelík Kalmárt ugratta ki, akinek közeli lövését Hrošso kapus testével csak kiütni tudta, és az érkező Pačinda a hálóba lőtt – 0:1. A nyitraiak 470 perc után először kaptak gólt a bajnokságban, ez volt 28 éves Erik Pačinda negyedik találata a szezonban.

Ezt követően is a vendégek diktálták az iramot, az első félóra végén Vida Kristopher növelhette volna az előnyt, ám éles szögből leadott próbálkozása az oldalhálóban landolt. Utána is voltak lehetőségei a vendégcsapatnak, de kimaradtak a helyzetek.

Ivan Galád, a hazaiak trénere a szünetben kettős cserét hajtott végre, Fábry és a korábban Vágsellyén futballozó Charizopulos beálltával megélénkült a nyitraiak játéka. A 47. percben Balaj 18 méteres bombájával egyenlítettek a vendéglátók – 1:1. Ettől kezdve a nyitraiak domináltak, Fábry remekül ugratta ki Šimončičot, akinek erős lövését Macej bravúrosan hárította. Marco Rossi is frissített, Čmelík helyett a csatár Divkovicet küldte be, Vidát pedig a defenzívebb felfogású Ľupták váltotta. De így sem sikerült megállítani a hazai rohamokat. A meccs hajrájában három perc alatt két gólt kapott a DAC: előbb Charizopulos ívelése után Balaj megnyerte a Macejjal vívott párharcot, és könnyedén a kapuba gurított – 2:1. Majd Charizopulos egy szöglet után 20 méterről lőtt a hálóba – 3:1. Ezután igyekeztek szépíteni a vendégek, de csak egy lehetőségük akadt, ám Ljubicic szabadrúgása mellé szállt.

A meccs után 4500 hazai drukker ünnepelte kedvenceit, akik nagy meglepetésre a hatodik forduló után is vezetik a táblázatot. Kár, hogy az ellentétes félidőket hozó találkozón a DAC-nak nem sikerült a szünetig nagyobb előnyre szert tennie, így az újonc folytatta a menetelését.

„Sokkal jobban kezdtük a meccset, mint az ellenfelünk, az első félidőben nem adtunk esélyt a hazaiaknak a gólszerzésre, mi pedig a találatunk mellett újabbakat is szerezhettünk volna – értékelt Marco Rossi, a DAC olasz mestere. – A második játékrészben fellazultunk, sok hibát vétettünk, és ezt a hazaiak ki is tudták használni. Ellenfelünk taktikai húzásaira nem találtuk az ellenszert.”

Ivan Galád, a nyitraiak vezetőedzője így látta a derbit: „A vendégek az első félidőben nagyon jól játszottak, mi viszont taktikát váltottunk, a szünetben két játékosomat is lecseréltem. A fiúk elfogadták a döntésemet, és a vége az lett, hogy minden szurkolónk örömmel távozhatott a stadionból. Szép gólokat lőttünk, melyekre az ellenfél nem tudott válaszolni.”

A világbajnoki selejtezők miatt a hét végén szünetel a bajnokság, a negyedik helyen álló DAC legközelebb szeptember 9-én, szombaton (19.00) a MOL Arénában az eperjesi Tatrant fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?