Ki nyeri a foci-vb-t olvasóink szerint?

foci-vb

Vb-kalauzunkban és honlapunkon meghirdetett tippjátékunkban összesen 12 ország válogatottját tartották esélyesnek a vb-címre olvasóink.

Egyértelműen kiemelkedett közülük Brazília, melynek végső sikerére 62-en számítanak. A miheztartás végett: 22-en Franciaország címvédésére, 16-an Spanyolország, 13-an pedig Argentína diadalára tippeltek. A többi, szavazatot kapott válogatott esetében már nincsenek számottevő különbségek, érkezett tipp Portugáliára, Hollandiára, Angliára és Horvátországra is.

Négy csapat esetében már nemhogy a nyolcaddöntő, de egyenesen a csoportkör véget vetett az esetleges aranyérmes álmoknak (és tippelőink telitalálatos várakozásainak): a belgák és a németek korai búcsúja nagy meglepetés volt. Ecuador és Ghána kapcsán a kiesés többé-kevésbé papírforma eredménynek számít, az már jóval kevésbé, hogy az ő világbajnoki címükre is érkezett tipp.

Persze nem ennyire egyszerű a játékunk, amelybe a csoportmérkőzések harmadik fordulójának kezdetéig lehetett regisztrálni: olvasóinkat arra kértük, hogy a leendő világbajnok mellett az ezüstérmest és a bronzérmest is nevezzék meg. Ebben a hármas összevetésben is a brazilok szerepeltek a legtöbbször, 27-en gondolták úgy, hogy a Selecao második lesz, 16-an pedig azt, hogy harmadik. Azaz: a játékba bekapcsolódó olvasóink 81%-a szerint a dél-amerikaiak érmet szereznek Katarban. A franciák top hármas helyezésére 60% számít, a végül a nyolcaddöntőben búcsúzó spanyolok dobogójában 47% bízott.

Érdekesség, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon ezüstérmes angoloktól – akik komoly reményekkel érkeztek a közel-keleti tornára is – csak 4% várja azt, hogy benne lesznek az első háromban. A nyolcaddöntős mezőnyből pedig Marokkó az egyetlen, amely egyetlen játékosunk hármas listáján sem jelent meg.

Még színesebb a kép, ha megnézzük az ezüstérmesekre és a bronzérmesekre leadott tippeket külön-külön is. Többen is bíztak abban, hogy lesz meglepetéscsapat a legjobbak közt, mostanra azonban valamennyi ilyen gárda búcsúzni kényszerült: Dánia, Irán (!), Lengyelország, Mexikó és Uruguay sem fog odaérni a második helyre a végén, ugyanúgy, mint ahogy az USA és Katar (!) sem a harmadikra.

De a pálmát egyértelműen két merész kombináció vitte el: az egyik szerint Ecuador–Horvátország–Katar lett volna a top 3 sorrendje (bár a horvátok még játékban vannak), míg egy másik különleges tipp a Ghána–Irán–USA hármast favorizálta.

Játékunkban – melynek eredményhirdetésére a vb után kerül sor – első körben a telitalálatosok nyernek, majd második körben a legalább két érmes csapatot eltalálók, Amennyiben ők tíznél kevesebben lesznek, úgy a fennmaradó díjakat harmadik körben a világbajnokot, negyedikben az ezüstérmest, ötödikben a bronzérmest eltalálók közül sorsoljuk majd ki. A nyolcaddöntők után 41 olyan tippelőnk maradt, aki még telitalálatos is lehet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?