Kevesebb érem, több pont

„Három-négy érmet terveztünk és a sydneyi olimpián szerzett tizenötnél több pontot Athénban. Ebből két érem valósult meg, Gyurta Dani lett ezüst-, Cseh Laci pedig bronzérmes, viszont pontban 21-et szereztünk, a felemás mérleg oka pedig egyértelműen a csapat húzóemberének, Csehnek az olimpia előtti lábtörése” – summázta magyar szempontból a lényeget Kiss László szövetségi kapitány az ötkarikás úszóversenyek nyolc napjának zárultával.

Gyurta forradalmasított technikával lepte meg ellenfeleitReuters-felvétel „Az elképzeléseinket még Lacika roppant sajnálatos sérülése előtt fogalmaztuk meg, s a baleset következményeként nála éppen az olimpia előtti legfontosabb két hétben – edzőjével, Turi Gyurival kiszámoltuk – több mint 100 kilométernyi edzésadag maradt ki. A hiány visszaütött álló- és hajráképességében is, a két érem elmaradásának oka az ő munkából történt kiesése a felkészülés finisében. Az ezüstről 400 vegyesen 3, 200-on pedig – ahol végül a negyedik lett – 6, ugyanitt a bronzról 4 századdal csúszott le... Ezzel együtt Cseh Laci zsenialitása megmutatkozott, főképpen a 200 méteres vegyesúszásban, ahol élete mindössze harmadik komolyabb nemzetközi versenyén indult Athénban. Meggyőződésem, hogy a szám egyik legfőbb magyar erőssége lesz” – mondta a kapitány, majd így folytatta: „Gyurta Dani a férfi úszók között minden idők legfiatalabb olimpiai érmese lett! A 200 mellen forradalmasított technikával, jó erőbeosztással nagyon sokra viheti, a jövő kimagasló úszója lehet. Most Kitadzsima még túl nagy falatnak bizonyult. Ahogy Dani erősödik, korban előbbre lép, a 100 méter is jobban fog menni, s nem kell majd másfél testhossznyi előnyt adni az ellenfélnek. Sajnos, mivel még mindig csak 15 éves, az európai szövetség, a LEN buta korhatáros szabályai szerint sem a rövidpályás Eb-n, de még a 2005-ös budapesti ifi Eb-n sem indulhat.”

Risztov Éva, akinek a legjobbja egy negyedik helyezés lett 400 vegyesen, tulajdonképpen négy esztendei folyamatos jó szereplés után elfásult, az olimpián jött ki rajta az idegi fáradtság. Edzőjével közösen zajlik a hibák értékelése.

Ami a 200 vegyesen negyedik, 200 mellen ötödik Kovács Ágit illeti: ha a művészeknél van come- back, ő az úszás egyik legnagyobb visszatérője. Sydneyben aranyat nyert, s 2001-ben, Fukuokában még világbajnok volt, de azután, hogy megkezdte amerikai tanulmányait, nem igazán halmozta már a sikereket. Viszont idén májustól fantasztikus erővel, minden idegszálával az olimpiára készült. A 200 mell döntőjében most harmadik olimpiáján szerepelt, a sydneyi győzelem előtt Atlantában bronzérmes volt, most Ahénban az ötödik lett, ez önmagáért beszél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?