Kevés hiányzott a vágsellyei sikerekhez

Mind a női, mind a férfiextraliga döntőjében 2:0-s hátrányba kerültek a vágsellyei kézilabdaklubok a hétvégén.A Duslo női csapata a nagymihályiak elleni első, szombati mérkőzésen végig tartotta a lépést a favorittal, a rendes játékidőben elért 20:20-as eredmény miatt hétméteresek döntöttek a győztes

Mind a női, mind a férfiextraliga döntőjében 2:0-s hátrányba kerültek a vágsellyei kézilabdaklubok a hétvégén.

A Duslo női csapata a nagymihályiak elleni első, szombati mérkőzésen végig tartotta a lépést a favorittal, a rendes játékidőben elért 20:20-as eredmény miatt hétméteresek döntöttek a győztesről: ezekben a 18. (!) sorozat után örülhettek a házigazda Iuventa játékosai, akik 15:14-re nyerték a büntetőpárbajt. „Az extraliga történetében ilyen meccs még nem volt. A nézők biztosan élvezték, mi már kevésbé, mivel vesztettünk. Méltó ellenfelei voltunk az esélyesebb csapatnak, ha kicsit jobbak lettünk volna a támadások befejezésében, nyerhettünk is volna” – nyilatkozta Rudolf Petrikovič, a vágsellyeiek másodedzője.

A vasárnapi, második meccs félidei szünetében még a Duslo vezetett (11:13), ám egy tízperces rövidzárlat a folytatásban megpecsételte a sorsát, a 8:1-es szakaszt produkáló nagymihályiak már nem engedték ki kezükből a győzelmet (27:23), és 2:0-ra vezetnek az egyik fél három sikeréig tartó sorozatban.

A férfiaknál is hasonló hátrányba került a vágsellyei HKM az eperjesiek ellen. Pedig a mátyusföldi férfiak is vezettek a félidőben (15:14), sőt a 36. percben már négygólos volt az előnyük (20:16) a Tatrannal szemben, a vendégek azonban fordítani tudtak. Több fontos gólt is szereztek olyan szituációkból, amikor kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára Rastislav Trtík edző. „Amikor még vezettünk, megint a tapasztalatlanságunkból eredő hibákat követtünk el. Kihagytuk a helyzeteinket, az ellenfél kiegyenlített, lendületbe jött, és aztán már nem lehetett megállítani” – mondta a 30:27-es vereség után Vladimír Guzy, a mátyusföldiek átlövője.

A HKM szerdán, Eperjesen játssza a sorozat harmadik mérkőzését, a nők pénteken hazai pályán próbálnak meg szépíteni a nagymihályiak ellen. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?