Kettős Ferrari-diadal a Hungaroringen

<p>A négyszeres német világbajnok, Sebastian Vettel győzelmével zárult a Forma-1-es Magyar Nagydíj. Másodikként csapattársa, Kimi Räikkönen végzett. A do-bogó harmadik fokára Valtteri Bottas állhatott fel, aki az utolsó körben kapta vissza pozícióját&hellip;</p>

A négyszeres német világbajnok, Sebastian Vettel győzelmével zárult a Forma-1-es Magyar Nagydíj. Másodikként csapattársa, Kimi Räikkönen végzett. A do-bogó harmadik fokára Valtteri Bottas állhatott fel, aki az utolsó körben kapta vissza pozícióját.

Az időmérő edzés Ferrari-győzelmet hozott. A pole pozíciót Sebastian Vettel szerezte meg, aki idei második, pályafutása 48. rajtelsőségét szerezte meg a Hungaroringen. A második leggyorsabb időt csapattársa, Kimi Räikkönen autóz-ta, aki közel két tizedmásodperccel maradt el a pole pozíciós időtől. A harmadik rajtkockából Valtteri Bottas várhatta a 70 körös futamot. A 36. születésnapját épp az időmérő edzés napján ünneplő Fernando Alonso a nyolcadik helyen végzett. A Williams pilótája, Felipe Massa vírusos megbetegedés miatt kihagyta a kvalifikációt, helyét Paul di Resta foglalta el, aki legutóbb 2013-ban ült versenykörülmények közt kormány mögé Forma-1-es autóba. A brit pilóta 2016 óta tölti be a harmadik számú pilóta szerepét a Williamsnél.

A két Ferrari jól kapta el a rajtot, ahogy a két Mercedes is. Verstappen talán még náluk is jobban indult, Hamiltont meg is előzte. A hatodik helyről rajtoló Daniel Ricciardo saját csapattársával, Max Verstappennel ütközött, az ausztrál Red Bulljának gumija defektet kapott, ráadásul a hűtővíz is kifolyt az autóból, amiért pályára kellett gurulnia a biztonsági autónak. Az újraindulás után Hamilton azonnal támadta Verstappent, de sikerült visszavernie a brit világbajnok próbál-kozásait. A Red Bull holland pilótáját baleset okozásáért tíz másodperces büntetést kapott.

Vettel a gumijaira panaszkodott, Räikkönen meg is közelítette őt, majd amikor támadási pozícióba került volna, Vettelt kihívták kerékcserére, majd egy körrel később Räikkönent is. A két Mercedes lőtávolból figyelte az előtte zajló eseményeket. Valtteri Bottas elengedte csapattársát, Hamiltont, aki üldözőbe vette a Ferrarikat. A futam leintése előtt húsz körrel szorosan követte egymást az első három helyezett. Räikkönen DRS-távolságon belül követte csapattársát, Vettelt a második helyen. Hamilton figyelmét felhívta a Mercedes, hogy öt köre van arra, hogy megelőzze a Ferrari finn pilótáját, aki többször is felhívta csapata figyelmét arra, hogy gyorsabb volna Vettelnél, de az olasz gárda hagyta őket versenyezni. Az egy futamra visszatérő di Resta futama idő előtt ért véget, Williamse megadta magát. Hiába próbálkozott Räikkönen és Hamilton, nem sikerült előzniük.

A 32. Magyar Nagydíj kettős Ferrari-sikerrel ért véget. Az olasz istálló Monaco után idei második kettős győzelmét aratta. Idei negyedik, pályafutása 56. sikerének örülhetett Sebastian Vettel, aki az elejétől kezdve élen tartotta a Ferrarit. A dobogó második fokára csapattársa, Kimi Räikkönen léphetett fel. Az utolsó kör utolsó kanyarjában Hamilton sportszerűen visszaengedte maga elé Bottast, aki így a Ferrari-pilóták mellett felállhatott a dobogóra. Pontszerző helyen ért célba még: Hamilton, Verstappen, Alonso, Sainz, Pérez, Ocon és Vaandorne.

Vettelnek nem volt egyszerű versenye, amit a futam végén ki is hangsúlyozott: „Ez egy nagyon nehéz verseny volt. Nagyon nehéz volt az autót vezetni a biztonsági autós fázis után, hiszen a kormányom elkezdett balra húzni és ez körről körre egyre rosszabb volt, de végül sikerült megnyernem a futamot. A végén szerencsére az autó teljesítménye is jobb volt.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?