Két nap – két döntetlen

Brissago. Lékó Péter szombaton világossal döntetlent játszott a címvédő orosz Vlagyimir Kramnyikkal a klasszikus sakkvilágbajnoki címért zajló, 14 játszmás párharc kilencedik mérkőzésén, a svájci Brissagóban. A magyar nagymester a csata során harmadszor húzott 1.

Brissago. Lékó Péter szombaton világossal döntetlent játszott a címvédő orosz Vlagyimir Kramnyikkal a klasszikus sakkvilágbajnoki címért zajló, 14 játszmás párharc kilencedik mérkőzésén, a svájci Brissagóban. A magyar nagymester a csata során harmadszor húzott 1.d4-et, riválisa pedig ezúttal a vezérindiai védelmet választotta. Lékó egyre többet gondolkodott, számára az állás sötéttel ugyanis jóval ismertebb. Nehezen talált tervet, és csupán 36 percnyi ideje maradt, amikor a 16. lépés után elfogadta ellenfele „békekötési” ajánlatát.

A játszmát követő sajtótájékoztató csak pár pillanatig tartott, majd a felek gyorsan visszautaztak Asconába, és máris megkezdték a felkészülést a következő mérkőzésre.

Vasárnap, a párharc tizedik partijában a magyar klasszis a sötét bábukat vezette, és a játszma a 35. lépést követően döntetlenül végződött. Ezzel Lékó 5,5:4,5 arányban vezet. Folytatás kedden, Lékó játszik világossal.

A KILENCEDIK JÁTSZMA

Lékó (2743)–Kramnyik (2760)

Vezérindiai védelem (E15): 1.d4 Hf6 2.c4 e6 3.Hf3 b6 4.g3 Fa6 5.b3 Fb4+ 6.Fd2 Fe7 7.Hc3 d5 8.Fg2 Fb7 9.cxd5 exd5 10.0-0 0-0 11.Ff4 Ha6 12.Vc2 Be8 13.Bfd1 c6 14.He5 14...h6 15.a3 Hc7 16.e4 He6 és döntetlen. (o–o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?