Két dobogós hely után nagymegyeri zuhanás

Nemsokára a IV. ligában kezdi szereplését a nagymegyeri Thermal Városi Sportklub focicsapata. Miután két évig a II. ligába jutásért harcolt (2014/2015: 2., 2015/16: 4.), legutóbb a 18. helyen zárt, és kiesett a III. ligából. Jelenleg alaposan megfiatalított gárdával készül a pontvadászatra.II.

Nemsokára a IV. ligában kezdi szereplését a nagymegyeri Thermal Városi Sportklub focicsapata. Miután két évig a II. ligába jutásért harcolt (2014/2015: 2., 2015/16: 4.), legutóbb a 18. helyen zárt, és kiesett a III. ligából. Jelenleg alaposan megfiatalított gárdával készül a pontvadászatra.

II. liga helyett IV. liga

Az elmúlt másfél évtized soha nem látott sikereket hozott a nagymegyeri labdarúgásnak, hiszen az említett időszakban a járási bajnokságból indulva fokozatosan négy bajnoki cím elnyerésével jutott el a csapat a III. ligába. Ilyen magasságokban még soha nem volt azelőtt a csallóközi kisváros felnőtt együttese. Az idei szezon sikertelenségének előszele már ősszel megcsapta a gárdát, amikor csak a 15. helyen zárt a 19 tagú mezőnyben. A bajnokság felénél 21 pont volt a nagymegyeriek számláján, kis reményt csak az jelentett számukra, hogy az előttük lévő négy másik csapatnak is ennyi pontja volt.

Az előzetes tervek szerint a 6–10. helyen szerették volna várni a tavaszi folytatást, így a sikertelenségnek is köszönhetően Gőgh Árpád edző felállt a kispadról, ezért az őszi utolsó két fordulóban asszisztense, a csapat egyik kapusa, Varga Károly helyettesítette. A tavaszi visszavágókra már a Komáromból érkezett Szórád Csaba irányításával kezdték meg a felkészülést. Úgy tűnt, a nagymegyeriek a keretüket is megerősítették, szinte a fél csapatot lecserélték, de az eredmények mégis messze elmaradtak az elvártaktól. Az utóbbi edző mindössze nyolc bajnokin dirigálta a nagymegyerieket, a privigyeiek ellen idegenben elszenvedett 5:0-s vereség után ő is lemondott. A helyére érkező Vladimír Ekhardt sem tudott csodát tenni, tizenegy bajnokin csak nyolc pontot szereztek a termálosok, abból is hármat úgy, hogy a Nagysurányban 4:0-ra elvesztett mérkőzést végül jogosulatlan játék miatt a nagymegyerieknek írta jóvá a kerületi futballszövetség. A bajnoki évadban megszerzett 33 pont csak az utolsó előtti, azaz a 18. helyre volt elegendő, amely három szezon után a búcsúzást jelentette a III. ligától.

Csalódott klubelnök

„Nekem ez nagy csalódás, én beletettem az összes tudásomat, de kevés volt. Télen húsztagú gárdát szedtem össze, és úgy nézett ki, hogy meg tudjuk menteni a bajnokságot. Amikor olyan ellenfelek jöttek hozzánk, hogy be kellett volna gyűjtenünk a három pontot, akkor gyakran tele voltunk sérültekkel. Valószínű, hogy az égiek sem akarták, hogy megőrizzük a III. ligát” – mondta nagy csalódottsággal a Thermal VSK elnöke, Ivan Bobkovič.

A klubvezető az egyesület éléről történő esetleges távozásáról a következőket mondta: „Teljes mértékben magamra vállalom ezt a kudarcot, ugyanis a csapatot én raktam össze, amikor az előző szezon felénél elment a főszponzor. De jelenleg nem lehet úgy lemondani, hogy egyik nap elnök vagyok, a másik nap már nem, ugyanis nem áll le a klubélet, összesen hét csapatunk van, amelyek nyolc bajnokságban játszanak, és a holt idényben is van teendő bőven. Ha a felálló új klubvezetés megválasztja az új elnököt, akkor természetesen átadom a helyem, hiszen nem kapaszkodom foggal-körömmel ehhez a funkcióhoz. Egyébként az egyesület vezetésének minden tagja bérmentve és saját szabadidejében fejti ki tevékenységét.”

Czuczor Attila az új edző

A bajnoki szezon befejezése után szinte az egész kezdőcsapat távozott (Bališ, Bombicz, Dzíbela, Hlavna, Kovársky, Székely, Tóth Tamás), sőt még az sem biztos, hogy Bognár, Szórád és Gamkrelidze továbbra is Nagymegyeren marad-e. A termálosok klubvezetése régióbeli fiatal játékosokkal szeretné pótolni a távozókat, jelenleg is folynak az egyeztetések. Az edzői poszton is változás történt, Vladimír Ekhardt helyett Czuczor Attila ül le a zöld-fehérek kispadjára. Utóbbi az év elején még az érsekújvári csapatot irányította. Kitűzött cél a 6. hely környékén végezni a IV. ligában, de ez nagyban függ majd a játékosállománytól, amely még kialakulóban van.

Egyelőre még nagy a csalódottság Nagymegyeren a III. ligából történt kiesés miatt, ami annál is fájóbb a klub és a futballszerető közönsége számára, mivel az előző két felvonásban még a II. ligába való feljutásért harcoltak a csallóközi zöld-fehérek. Egy év alatt azonban lezuhantak a IV. ligába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?