Képezni kellene a futballistákat

Budapest. Egyes információk szerint „mozgolódás” tapasztalható az MLSZ berkein belül, sőt, néhányan már az elnöki poszt lehetséges várományosainak a nevét is tudni vélik: Puhl Sándor, illetve ifjabb Laczkó Mihály...

Budapest. Egyes információk szerint „mozgolódás” tapasztalható az MLSZ berkein belül, sőt, néhányan már az elnöki poszt lehetséges várományosainak a nevét is tudni vélik: Puhl Sándor, illetve ifjabb Laczkó Mihály... A dolog annál is inkább érdekes, mert mint köztudott, a tavalyi Sporttörvény módosítása lehetővé tette, hogy a szakszövetségek vezetőit megerősítsék pozíciójukban, illetve újraválasszák a tisztségviselőket. Ez történt az MLSZ-t illetően is, és az akkori ISM-vezetés által támogatott Bozóky-brigád újabb 4 évre, 2005-ig kapott bizalmat. Az egyre gyakrabban felröppenő hír tehát afféle palotaforradalmat sejtet, ifjabb Laczkó Mihály mindenesetre elmondta: maga is hallott esetleges elnöki jelöléséről...

Gyorsan hozzátenném azonban, hogy az MLSZ-nek jelenleg legitim elnöke van, ugyanakkor valóban eljutottak hozzám is a jelölésemről szóló hírek, mi több: a labdarúgásban dolgozó vezetők közül – még MLSZ elnökségi tagok is – jelezték: adott esetben támogatnának...

Mi lehet az „adott eset?”

Csak és kizárólag az, ha maga a labdarúgás szeretne váltani, és úgymond alulról jönne a felkérés. Ismétlem: egyetlen lépést sem teszek annak érdekében, hogy a jelenlegi, legitim vezetést „megfúrjam...”

Azt sejti, hogy miért éppen önre gondoltak?

Nagy a valószínűsége, hogy ez még édesapám sportdiplomáciai kapcsolatainak köszönhető, hiszen ő nagyon jó barátságban van Lennart Johansson úrral, az UEFA elnökével.

Azért nyilván nem csak édesapja diplomáciai kapcsolataiban keresendő a titok nyitja...

Igen, ez valóban így van, 1997/98-ban az Újpest elnökségi tagja voltam, 2000-től pedig FIFA-licences menedzserként dolgozom.

Akkor van rálátása a futballra, nyilván tudja: mitől ilyen rossz?

Ez sokkal összetettebb probléma annál, hogy néhány szóban elintézhető legyen, én elsősorban annak az okait kutatnám, miért van az, hogy a külföldön játszó labdarúgóink aránylag komoly klubokban képesek jó teljesítményre, itthon pedig mintha megbénulnának, elfelejtenének futballozni.

Játsszunk el a gondolattal: mivel kezdené, ha ön lenne az MLSZ elnöke?

Mindenképpen törekednék arra, hogy a szövetség nagyobb szerepet vállaljon a hazai labdarúgásban, mert jelenleg úgy tűnik, hogy csak a válogatottal foglalkozik, minden más a Liga feladata. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a két szervezetnek egymás ellen kellene dolgoznia, sőt: együtt kell megoldaniuk a problémákat, de az MLSZ töltse be a vezető szerepet a hazai fociélet irányításában.

Tényleg nem árulja el, hogy kik biztatják?

Főleg a válogatott és bajnoki meccseken jönnek oda hozzám, és biztatnak, hogy ha lehetőség nyílik erre, akkor vállaljam el az elnöki funkciót, de még egyszer hangsúlyozom: jelen pillanatban van elnöke a szövetségnek.

A mostani elnökség több programot is elindított, mint például a Bozsik-programot...

A Bozsik-program alapjában véve remek kezdeményezésnek mondható, de szerintem, képezni kellene a játékosokat, nem nevelni, mert az a szülők és a pedagógusok dolga. A siker másik feltétele, hogy a programhoz szükséges pénz eljusson a gyerekekhez, edzőkhöz...

Üzleti ügyei nem zavarnák, ha esetleg mégis MLSZ-elnök lenne?

Nem, az Új Sipos éttermet éppen most adtam ki bérbe, jelenleg „csak“ egy belga–magyar vegyes vállalat ügyvezető igazgatója vagyok.

Édesapja mit szólt ahhoz, amikor megtudta, hogy felmerült a neve?

Rám bízta a döntést, annyit azért megjegyzett, hogy nagyon síkos a pálya...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?