Kell a pénz, ki kell fizetnie az asszonyt

Memphis. Mike Tyson többször bizonytalanságban tartotta a híveit mára tervezett, Clifford Etienne elleni meccsével kapcsolatban Most már hajlandó ringbe lépni.

Memphis. Mike Tyson többször bizonytalanságban tartotta a híveit mára tervezett, Clifford Etienne elleni meccsével kapcsolatban Most már hajlandó ringbe lépni. Ezzel a bejelentésével legalább akkora meglepetést keltett, mint azzal az új, ,,művészi” tetoválással, amely a bal szeme körül, legalább húsz centi nagyságban éktelenkedik. Az orvostudomány csodáiban csak fenntartásokkal hívők úgy vélték, Mike állapotának váratlan jobbra fordulásában nagy szerepe volt a Showtime nevű helyi kábelhálózattal folytatott, ,,anyagi kérdéseket előtérbe helyező” tárgyalásának. Freddie Roach, az edzője ugyanakkor kizárta annak a lehetőségét, hogy Mike bármiféle külső nyomásnak engedett: ,,Egyszerűen arról van szó, hogy jobban érzi magát. Bokszolni szeretett volna, s ha állapota megengedi, ringbe lép. Most úgy néz ki, ennek nincs akadálya.”

A hírek szerint Etienne egymillió, a januári válása óta ismét anyagi gondokkal küzdő Tyson pedig ötmillió dollárt kap ringbe lépéséért. (A válóperes megállapodás szerint 6,5 millió dollárt kell majd kifizetni második feleségének, Monicának, egy orvos-pszichológus végzettségű hölgynek, akit még börtönbüntetése alatt ismert meg Indianában. A hölgy kezelte őt a börtönben, majd 1997-ben házasodtak össze Berhesdában, ahol Monica Tyson most is lakik két gyermekükkel, a hatéves Raynával és az ötéves Amirral.) Mike a visszalépésével kockáztatná nagy célja elérését: ő ugyanis igazán Lennox Lewis ellen akar bokszolni, ötnél sokkal több millió dollárért. Egyébként a mostani ötmillióval is elégedetlen volt, 10 és 15 millió között akart volna kapni, ami még mindig jóval kevesebb a 20 milliónál, amelyet a Lewis elleni, tavaly júniusi mérkőzéséért kapott... )

Roach azt állítja, nincs baj Tyson formájával, az egykori bajnok harcra kész: ,,Az elmúlt napok huzavonái nem javítottak az állapotán, de nincs gond. Nem féltem őt a ringben” – mondta. Ugyanakkor az is tény, hogy a valaha volt legfiatalabb nehézsúlyú bokszvilágbajnok az elmúlt öt és fél évben átlagosan mindössze öt menetet töltött a ringben, legutóbbi kilenc meccséből hármat elveszített, kétszer ki is ütötték.

Shelly Finkel szerint azonban továbbra is ő a nagy attrakció: ,,Ez egy bolond világ, mindenki Mike-ra kíváncsi. Még mindig igazi sztár.” A már idézett Brian Young promoter szerint 10 700 jegyet már a hét elejéig eladtak, ám akkor Tyson hezitálása – ha úgy tetszik, egészségi állapotának megromlása – miatt alaposan megcsappant a vásárlási kedv. Young egyébként ,,csekély” 1,4 millió dollárt veszítene azzal, ha nem jönne létre a mérkőzés. Az igazán öreg bokszrókák szerint egyébként lesz meccs vasárnap. Volt, aki közülük így fogalmazott: „Tysonnak szüksége van a pénzre, a boksznak pedig Tyson-ra.” Ilyen egyszerű az élet.(Magyar Róbert)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?