Kapás Boglárka ötödik, Késely Ajna hatodik

Az első magyar érdekeltségű döntő egy ötödik és egy hatodik helyet hozott a hazai úszók számára a budapesti vizes-világbajnokságon.Tegnap megkezdődtek az úszóversenyek is a vb-n, a Duna Arénában már délelőtt nagyszerű volt a hangulat, s estére ez csak fokozódott.Amikor az esti program első magyar in

Az első magyar érdekeltségű döntő egy ötödik és egy hatodik helyet hozott a hazai úszók számára a budapesti vizes-világbajnokságon.

Tegnap megkezdődtek az úszóversenyek is a vb-n, a Duna Arénában már délelőtt nagyszerű volt a hangulat, s estére ez csak fokozódott.

Amikor az esti program első magyar indulója, Szilágyi Liliána kilépett a paraván mögül a bemutatáskor, mindenki kaphatott egy kis ízelítőt abból, hogyan is tud szurkolni a magyar közönség. Szilágyi végül a 100 pillangó középdöntőjében a 9. időt érte el, így egy hajszállal maradt le a döntőről.

Cseh László 50 méter pillangón összesítésben a 11. helyet szerezte meg, így ő sem került be a döntőbe.

Jöhetett a női 400 m gyors döntője, amikor már egy füldugó is elkelt volna, hiszen a fináléban két magyarért is szurkolhattunk, ezzel meghatványozódott a hangorkán.

Kapás Boglárka – aki 800-on olimpiai bronzérmes volt – az ötödik, Késely Anna pedig a nyolcadik idővel került be a legjobb nyolc közé. Az ötszörös olimpiai bajnok Katie Ledecky már az előfutamban világbajnoki csúcsot úszott, várható volt, hogy nem lehet megszorítani. Így is történt, óriási fölénnyel győzött, s reggeli idején még faragni is tudott, 3:58,34-es időeredménnyel nyerte tizedik világbajnoki címét, a harmadikat ebben a számban.

Kapás Boglárka 250 méter után csak a hetedik volt, de jól hajrázott, az utolsó százra fordulva úgy tűnt, akár a harmadik hely is elérhető, s végül az 5. helyen csapott a célba. Késely Ajna a hatodik helyen zárt. Amikor a helyi műsorközlő megszólaltatta, és a közönség tombolni kezdett, a 15 éves versenyző sírva fakadt, s meghatottan köszönte meg a biztatást.

A magyar férfi 4x100-as gyorsváltó nagy bravúrt ért el az előfutamban, országos csúcsot elérve az ötödik legjobb idővel jutott a fináléba, ez a verseny lapzárta után ért véget.

Bőd Titanilla, Budapest

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?