Kalmár vezérletével fordított a DAC

A DAC futballcsapata 3:2-re nyert Aranyosmaróton a Fortuna Liga 8. fordulójában, és feljött a negyedik helyre. Látványos támadófocit és öt gólt hozott a második félidő, amelyben a duplázó Kalmár Zsolt vezérletével 1:2-ről fordítottak a sárga-kékek.

A DAC futballcsapata 3:2-re nyert Aranyosmaróton a Fortuna Liga 8. fordulójában, és feljött a negyedik helyre. Látványos támadófocit és öt gólt hozott a második félidő, amelyben a duplázó Kalmár Zsolt vezérletével 1:2-ről fordítottak a sárga-kékek. A korábban mumusnak számító ViOn otthonában a DAC zsinórban másodszor gyűjtötte be a három pontot.

Rossi változtatott

Két nyeretlen bajnoki után (Nitra 1:3, Prešov 0:0) elszántan léptek pályára a dunaszerdahelyiek. Marco Rossi vezetőedző három helyen változtatott az eperjesiek elleni kezdőcsapaton, Koštrna, Ľupták és Malec helyett Davist, Pambout, valamint a Brünnből kölcsönbe érkezett Ashirut nevezte.

Zuhogó esőben indult a találkozó, amelyet mindkét együttes lendületesen kezdett. A háromszáz lelkes DAC-drukker rögtön rázendített a „Győzni kell ma, győzni kell ma, DAC” rigmusra.

Felváltva támadtak az együttesek, de a vendégek érettebbnek tűntek. A félidő közepén Davis beadása után az ismét ékként szereplő Pačinda 5 méterről a földre pattintva fejelt kapura, a labda kevéssel fölé pattant. Óriási lehetőség volt. Röviddel később Simon Pambou 16 méteres, éles szögből leadott lövése a felső lécen csattant. A túloldalon Gešnábel próbálkozását Macej védte, majd egy kis szögletet követően Urgela centikkel perdített mellé. Röviddel a szünet előtt Bariš az oldalhálóba lőtt, majd Gešnábel bombáját Macej a kapufa segítségével hárította. Feltűnő volt, hogy a sárga-kékek gyakran beívelésekkel próbálkoztak, ami a nagy magassági fölényben levő hazai védőknek igazi csemege volt.

Eső után góleső

A félidőben elállt az eső, akkor kevesen gondolták, hogy a fordulás után jön a góleső. Pedig így történt. Davis ívelt szabadrúgását követően Huk közeli perdítését még védeni tudta a DAC-ot is megjárt, 43 éves Pavel Kováč. Az 53. percben viszont már tehetetlen volt: mintaszerű akció végén a jól játszó Pačinda Kalmárt szöktette, aki öt méterről a jobb alsó sarokba lőtt – 0:1. „Pači hajszálpontos passza után nem volt nehéz a hálóba találnom” – mondta a meccs után lapunknak a mezőny legjobbjának számító Kalmár Zsolt. A szurkolóknak azonnal „indult az utazás…”

Nem sokkal a gól után Marco Rossi lehozta a gyengén futballozó Ashirut, a helyére a hórihorgas Malec állt be. Röviddel később a hasznosan játszó Pambout Ľupták váltotta fel. Az utóbbi csere előtt elmélázott a negyedik bíró, mire Rossi odaüvöltött: „Čo je?!” Erre már reagált az edzőket felügyelő játékvezető, azonnal jelezte a cserét.

Gešnábel gyors találatai

Úgy tűnt, nem nagyon segítenek az új emberek, mert rohamozni kezdett a ViOn, és két perc alatt fordított. Előbb Mateus beadása után Gešnábel fél méterről az üres kapuba gurította a labdát, majd Cleber bal oldali elfutását követően ismét Gešnábel volt eredményes. Ezúttal fejjel – 2:1. „Mindkét esetben jól helyezkedtem, teljesen üresen állva sikerült dupláznom. Nagyon sajnálom, hogy végül balszerencsésen kikaptunk, mert egyáltalán nem érdemeltünk vereséget. Ha lehetne, szívesen elcserélném a két gólomat a három pontért” – szögezte le szomorúan a meccs után az Új Szónak a 25 éves, korábban Vágsellyén futballozó Róbert Gešnábel.

Erre nemcsak a vendégcsapat, hanem még a fantasztikus DAC-tábor is lefagyott. Igaz, ők csak rövid időre, a játékosoknak valamivel tovább tartott, míg kiheverték a sokkot. Rossi a 18 éves Marko Divkovicot küldte be, akkor még nem sejtette, milyen jó döntést hozott.

A 71. percben Cleber eldönthette volna a meccset, egyedül tört kapura, ám Macej bravúrosan hárított. Mindkét edző megegyezett abban, hogy ez volt a meccs kulcspillanata. „Nagyjából hasonló számú helyzetet dolgozott ki mindkét csapat, de 2:1-es állásnál Cleber tiszta helyzetben rontott. Ha belövi, eldőlhetett volna a három pont sorsa, mi azonban visszajöttünk a meccsbe” – jelentette ki Marco Rossi. „Sorsdöntőnek bizonyult Cleber kihagyott ziccere” – szögezte le Juraj Jarábek.

A végén csattant az ostor

De aztán fordult a kocka. Zúgott a vendégszektorból a „Harcoljatok!”. A DAC-játékosok meg is fogadták a tanácsot. A 77. percben Kalmár fellökéséért szabadrúgást ítélt a bíró. Pačinda bombája elakadt a sorfalban, de a labda Kalmár elé került, aki 18 méterről laposan a bal sarokba lőtt – 2:2. „Szerencsére csak nagyjából tíz percig tartott a két bekapott gól utáni rövidzárlat. Ezután újra magunkra találtunk. Ami a második gólomat illeti, jóval nehezebb dolgom volt, mint az elsőnél, ugyanis a pergő labdát kellett eltalálnom. Örülök, hogy sikerült dupláznom, és góljaimmal hozzájárultam a győzelemhez – mondta az Új Szónak a remekül irányító Kalmár Zsolt. – Összességében nagyon rázós mérkőzés volt, a hazaiak a mély talajú pályán jól és agresszíven játszottak. Két nyeretlen meccs után három pontért jöttünk, önbizalmunk növelése szempontjából is nagyon fontos ez a siker.”

A csattanót a 85. percben Divkovic gólja jelentette: a fiatal horvát csatár Pačinda pontos fejesét követően közelről a kapus lába között a hálóba gurított – 2:3. Divkovic a zsolnaiak után az aranyosmarótiaknak is betalált.

Kalmáron kívül a három gólpasszt kiosztó Erik Pačinda is kiválóan futballozott.

Remi lehetett volna

„Döntetlenszagú mérkőzés volt, amely során ki is kaphattunk volna, ezért nagyon örülök a győzelemnek. Gratulálok az aranyosmaróti csapatnak, mert több gondot okozott nekünk, mint korábban a Slovan vagy a bajnok zsolnai együttes” – értékelt Marco Rossi.

Juraj Jarábek, az aranyosmarótiak szakvezetője így látta a meccset: „A csúnyábbik arcát mutatta vasárnap nekünk a futball. A mérkőzés viszont remek volt. Az egészet az első gól indította be, amikor Pačinda és Kalmár remek összjátéka után rezdült a hálónk. Elöl jól játszottunk, a védekezésben viszont már nem jeleskedtünk. Leginkább a harmadik bekapott találat bosszant, egyébként én is azt mondom, hogy döntetlen ízű meccs volt. A vereség ellenére nincs mit felrónom a fiúknak.”

A DAC holnap (19.00) a sereghajtó Senicát fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?