Juventus: fél tucat hiányzó

Pozsony. Ma késő este a labdarúgó Bajnokok Ligája második felvonásának harmadik fordulójával a C- és a D-csoportban is folytatódnak a küzdelmek. Nagy várakozás előzi a Juventus manchesteri vendégszereplését.

Meglehetősen pikáns a helyzet a C-csoportban, hiszen a sztárokkal teletűzdelt Real Madrid az utolsó helyen áll, arról nem is beszélve, hogy a királyi gárda immár hat mérkőzés óta nyeretlen a Bajnokok Ligájában. A madridiak sorsa meglehetősen hamar eldőlhet, hiszen idei első két mérkőzésüket a Borussia Dortmund ellen vívják, és ha nem szereznek legalább négy pontot, akkor valószínűleg elbúcsúzhatnak továbbjutási reményeiktől, márpedig ez meglehetősen nagy pofon lenne a klub számára.

Oliver Kahn meze is a Dortmund labdarúgócsapatával utazott Madridba a mai találkozóra. A Bayern München világbajnoki ezüstérmes kapusa múlt szerdán, a spanyolok elleni 3:1-es német vereséggel végződött barátságos mérkőzés után nem cserélt mezt Iker Casillas-szal, ezért a sajtó modortalannak és pimasz fráternek nevezte. Kahn elnézést kért az eset miatt, mondván: a kudarc után ideges volt, és minél előbb az öltözőben akart lenni. Most elküldte a válogatott 1-es számú trikóját.

Nagy kérdés, hogy a Lokomotiv Moszkva mire lesz képes, hiszen az oroszok a legutóbbi BL-meccsük óta egyetlen tétmérkőzést sem játszottak, lévén Moszkvában mostanában nem a labdák, hanem a mínuszok röpködnek. Érdekes, hogy a négy gárda közül egyedül a Borussia Dortmund nem nevezett be új focistát a télen a BL-be, az AC Milan viszont rögtön hármat is. A legnagyobb erősítést közülük kétségtelenül az argentin Fernando Redondo jelenti, aki több mint kétéves kihagyás után tért vissza a pályára - márpedig amikor ő utoljára a Bajnokok Ligájában szerepelt, még az 1999/2000-es kiírásban, akkor a sorozat legjobb játékosának választották. Rajta kívül még a brazil Leonardót és Christian Brocchit küldheti pályára Carlo Ancelotti mester.

A D-csoport két legnagyobb favoritja rögtön az első két idei fordulóban összecsap egymással, ami reményt adhat a harmadik helyen álló Deportivo számára, hiszen ha a Manchester United és a Juventus közül valamelyik két győzelmet is begyűjt, akkor a spanyolok máris közelebb kerülhetnek a második helyhez. A Juventus számára viszont a lehető legrosszabbkor jött a nemzetközi kupasorozat kezdete, a csapat egyik legjobbja, Alessandro del Piero ugyanis a hét végén dőlt ki a sorból, és elképzelhető, hogy egyik csoportmeccsen sem szerepelhet. Hétfőn aztán influenzajárvány tört ki a torinói együttesnél, ezért ma este összesen hatan(!) nem léphetnek pályára. A kapus Gianluigi Buffon mellett a védő Alessandro Birindelli, a középpályás Gianluca Zambrotta, valamint két csatár, Marco Di Vaio és Marcelo Salas betegedett meg.

A C-CSOPORT állása:

1. AC Milan 2 2 0 0 2:0 6

2. Dortmund 2 1 0 1 2:2 3

3. Lokomotiv 2 0 1 1 3:4 1

4. Real Madrid 2 0 1 1 2:3 1

A mai műsor – 20.45: Real Madrid–Dortmund, AC Milan–Lokomotiv Moszkva.

A D-CSOPORT állása:

1. Manchester 2 2 0 0 5:1 6

2. Juventus 2 1 1 0 6:2 4

3. Deportivo 2 0 1 1 2:4 1

4. FC Basel 2 0 0 2 1:7 0

A mai műsor – 20.45: FC Basel–La Coruna, Manchester United–Juventus.

A tegnap esti mérkőzések (A-CSOPORT: FC Barcelona–Internazionale, Leverkusen–Newcastle United; B-CSOPORT: Arsenal–Ajax Amsterdam, AS Roma–Valencia) lapzárta után értek véget. (O–O, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?