Jürgen Klopp az év legjobb edzője a Premier League-ben

Jürgen Klopp

A Liverpoolt bajnoki címig vezető Jürgen Klopp lett az angol labdarúgó élvonal 2019/20-as idényének legjobb edzője.

A Mersey-parti együttest harminc év után aranyéremhez segítő 53 esztendős német tréner kezei alatt remekül teljesített a csapat: 38 bajnoki mérkőzéséből 32-t megnyert, 99 pontot gyűjtött, és hét fordulóval a zárás előtt biztosította elsőségét. Hazai pályán a begyűjthető 57 pontból 55-öt zsebelt be a Liverpool, amelynek volt egy 18 meccses győzelmi sorozata a pontvadászatban.

Az évad során Klopp ötször lett a hónap edzője a Premier League-ben, ezzel a 2017/18-as szezonban négyszer a hónap legjobbjának bizonyuló Josep Guardiola csúcsát döntötte meg.

Az év edzője díjért Frank Lampard (Chelsea), Brendan Rodgers (Leicester City) és Chris Wilder (Sheffield United) volt Klopp riválisa, aki az elismerést közönségszavazás és szakértői voksok alapján érdemelte ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?