Jó vb-rendezési esélyek

Pozsony. A Szlovák Jégkorong Szövetség végrehajtó bizottságának tegnapi ülése után Juraj Široký elnök rögtönzött sajtótájékoztatón számolt be az újságíróknak a közelmúlt történéseiről. „A nemzetközi szövetség törökországi kongresszusán hivatalosan is benyújtottuk pályázatunkat a 2010-es világbajnokság megrendezésére.

Pozsony. A Szlovák Jégkorong Szövetség végrehajtó bizottságának tegnapi ülése után Juraj Široký elnök rögtönzött sajtótájékoztatón számolt be az újságíróknak a közelmúlt történéseiről. „A nemzetközi szövetség törökországi kongresszusán hivatalosan is benyújtottuk pályázatunkat a 2010-es világbajnokság megrendezésére. Rajtunk kívül még a fehéroroszok, a svédek és a németek pályáznak. Májusban a bécsi világbajnokságon döntenek a helyszínről. Szerintem jók az esélyeink, de ha nem mi leszünk a befutók, akkor sincs baj, hiszen az elkövetkező években újra próbálkozunk majd” – mondta a honi hoki szövetség első embere, akit a minap a Nemzetközi Jégkorong Szövetség játékvezetői bizottságának elnökévé választottak.

Ha Pozsonyban a városi testület képviselői, valamint az állami szervek áldásukat adják rá, akkor egy-két éven belül elkezdődhet a fővárosban egy új, modern téli stadion építése. A hoki szövetség e célra (indulásként) 6 millió koronát már jóvá is hagyott. Pozsonyon kívül Kassa lenne a másik vb-helyszín, ahol, ha minden igaz, jövőre készül el a felújított téli stadion.

Ami a válogatottat illeti, egy hónap múlva részt vesz a hannoveri Német-kupán, februárban pedig ott lesz azon a budapesti nemzetközi négyes tornán, amelyet a kanadaiak rendeznek. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?