Javítani a lettek ellen

A zuhanórepülésben levő let-tek ellen közönségszórakoz-tató győzelemre készül a ma esti (20.45) vb-selejtezőn a Groupama Arénában a ma-gyar futballválogatott, mely-nek „andorrai” keretéből a sérült játékosok mellett Gyurcsó Ádám és Lang Ádám maradt ki.A magyar labdarúgó-válogatott ma este hetedszer

A zuhanórepülésben levő let-tek ellen közönségszórakoz-tató győzelemre készül a ma esti (20.45) vb-selejtezőn a Groupama Arénában a ma-gyar futballválogatott, mely-nek „andorrai” keretéből a sérült játékosok mellett Gyurcsó Ádám és Lang Ádám maradt ki.

A magyar labdarúgó-válogatott ma este hetedszer méri össze tudását a lett csapattal, amelytől eddig egyszer kapott ki, igaz, az rendkívül fájó kudarc volt. 2003 szeptemberében 3:1-re alulmaradt az akkor Gellei Imre által irányított nemzeti együttes, amely azzal a vereséggel veszítette el a pótselejtezőt érő második helyét Eb-selejtezőcsoportjában, egy fordulóval a zárás előtt.

Azóta háromszor játszott egymással a két válogatott, 2004-ben és 2007-ben egy ciprusi torna keretében (2:1, magyar gólszerzők: Tököli, Kenesei és 2:0, Priskin 2), illetve tavaly a rigai vb-selejtezőn (2:0, Gyurcsó, Szalai), s mindháromszor magyar siker született.

Utóbbi két gólszerző közül a szczecini Gyurcsó Ádám ezúttal nem kapott meghívót Bernd Storck szövetségi kapitánytól, mint ahogy Lang Ádám is kimaradt az Andorrán kínos vereséget szenvedett keretből (1:0). „Elmondtam nekik személyesen, mi nem nyerte el a tetszésemet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bezárult előttük a felnőttválogatott kapuja. Hiba lenne rajtuk elverni a port, ne nevezzük őket bűnbakoknak. Keményen, egyenesen elmagyaráztam azonban az érintetteknek a döntésem okát” – mondta a Nemzeti Sport kérdésére Storck, aki az újpesti Nagy Dániel személyében újoncot avathat. Mellette Pátkai Máté (Videoton) és Varga Roland (FTC) sem volt még válogatott a német kapitány alatt.

„Ellenfelünk várhatóan ötvédős rendszerben áll fel, jól megszervezett védekezésből indított kontrákra építhetik játékukat, kicsit hasonlóan, mint az andorraiak. Sok fiatal játékosuk van, akikkel nagyon gyorsan tudnak védekezésből támadásba váltani, a portugáloknak is nehéz dolguk volt ellenük. Más játékra lesz szükség, mint a rigai mérkőzésen, fontos, hogy gyorsan futballozzunk majd. A stílusunkon nem kell változtatnunk, de ugyanolyan kompakt, szervezett játékra lesz szükségünk, mint amilyet az Európa-bajnokságon mutattunk” – vázolta fel a sikerhez vezető utat Storck.

A lett válogatott története egyik legrosszabb időszakát éli, a FIFA-világranglistán sosem látott mélységben, a 116. helyen szerénykedik. Zsinórban hét meccset veszítettek el a baltiak (Feröer 0:2, Magyarország 0:2, Portugália 1:4, Svájc 0:1, Grúzia 0:5, Portugália 0:3, Észtország 1:2), utoljára 2016 szeptemberében győztek 1:0-ra Andorra ellen. Marians Pahars szövetségi kapitányt márciusban váltotta sikerkovács elődje, Aleksandr Starkovs, aki 2004-ben Eb-n is szerepelt akkori csapatával, de első két meccsét most ő is elveszítette a selejtezőcsoport utolsó helyén álló gárdával.

„Lettországban tavaly nyerni tudtunk, de ott sem volt könnyű dolgunk, a házigazdáknak is voltak lehetőségeik. Arra számítok, hogy mi fogunk kezdeményezőbben fellépni, a lett válogatott pedig kontratámadásokból próbál meg veszélyeztetni” – mondta Elek Ákos.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. (MTI, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?