Izgalmas meccsek – üres lelátók

Athén. A játékok első hetének furcsa statisztikája, hogy a világelső sportolók összecsapásai félig vagy teljesen üres lelátók előtt zajlottak, így az athéni olimpia jelenleg pénzügyi kudarcnak tűnik.

Venus Williams talán sohasem játszott tátongó padsorok előtt, mint ahogy éppen a magyar Czink Melinda elleni vasárnapi mér-kőzésen történt. A tornászok selejtezői az Olimpiai fedett csarnokban szintén kongó falak között zajlottak, s a birkózókra is csupán a szurkolók maroknyi hada volt kíváncsi. Az országúti kerékpárosok mezőnyversenyén látható csekély nézői részvételt talán meg lehet magyarázni azzal, hogy a mediterrán görögök a kora délutáni forróságban inkább sziesztáztak.

Az athéni sportesemények rendezői mindent megtettek a létesítmények színvonalas megépítéséért, de úgy tűnik, megtöltésükről nem gondoskodtak eléggé. Bár egyes jegyek már 10 euróért beszerezhetők, a házigazdák a jelek szerint igencsak meggondolják, milyen eseményre költenek.

A görög televízió operatőre a női tornász selejtezőn nem tudott olyan kameraállást elfoglalni, ahonnan nem látszanak az üres lelátók – a verseny kommentátora rosszallóan fel is hívta a figyelmet a nézőhiányra.

A szervezők azzal védekeznek, hogy még csak a selejtezők zajlanak, s mivel az eladható 5,3 millió jegyből 2,9 millió már elkelt, a későbbi versenyek már biztosan népes tribünök előtt zajlanak majd. (Összehasonlításként: Sydneyben az 5,7 millió jegy mintegy 92 százalékát sikerült értékesíteni.)

Egy múlt hónapban készített felmérés szerint a görögök csupán egyötöde szándékozik kimenni az eseményekre, a külföldi sportrajongók viszonylag alacsonyabb száma pedig a biztonsági fenyegetésekkel magyarázható.

Az eddigi versenyek közül az úszószámok nézettsége volt a rekorder, de megteltek a csarnokok az argentin–szerb-montenegrói kosármeccsre, illetve a magyar– szerb-montenegrói vízilabda-találkozóra is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?