Igen a támogatásra

Budapest. A magyar állam az idei költségvetés tartalékából 844 millió forintot fektet abba a cégbe, amely a Baumgartner Zsolt Forma-1-es versenyzéséhez kapcsolódó jogokat birtokolja – közölte a kormányszóvivői tájékoztatón Gál J. Zoltán.

A nehez még ezután következikČTK-felvéte „A kormány nem támogatást ad Baumgartner Zsoltnak, hanem befektet” – hangsúlyozta a kormányszóvivő, aki elmondta: az újonnan létrejövő cégben az államnak egyharmad rész tulajdona lesz, a szavazatok tekintetében viszont 50 százalék plusz egy arányban képviselteti magát. „Az állam tulajdonosi jogain a Magyar Turizmus Rt. 25 százalék plusz egy arányban és az ITDH 25 százalékban osztozik“ – mondta a szóvivő.

Ismertetése szerint a kormány olyan szerződést kötött, amely szerint a pilóta Forma 1-es versenyzése az államnak évi 50 millió forintjába kerül. „Az állami befektetésre a Baumgartner család visszafizetési garanciát vállal. A szerződés értelmében a költségvetés öt év múlva a pénz visszafizetésére kötelezheti a Baumgartner családot, az összeg felének fedezetét egy, a család tulajdonában álló nagy értékű ingatlan jelenti, másik felére pedig tartozáselismerő nyilatkozatot adott a család gépjármű-forgalmazással foglalkozó vállalkozása”

– közölte a szóvivő.

Baumgartner Zsolt december 23-án kötött szerződést az autósport elitkategóriájában szereplő Minardi istállóval, így az első magyar Forma-1-es pilóta idén a gyorsasági világbajnokság állandó szereplője lesz.

Frank Tamás, Baumgartner Zsolt menedzsere elégedetten nyilatkozott arról, hogy a szerdai kormányülésen jóváhagyták a megállapodást. „Nagyon örülök, s bízom a vállalkozás sikerében – mondta Frank. – Természetesen ez csak az első lépés, a neheze még ezután következik. Zsolt keményen, erőnléti edzésekkel készül a rá váró feladatra. Várhatóan február első hetében kerül sor a Minardi prezentációjára, azaz ekkor mutatják be a pilótákat és az új autót, ennek azonban még egyelőre nincs helyszíne. Erről két hét múlva születik meg a döntés. Az üléspróbát február 17-én vagy 18-án bonyolítják le, és akkor kezdődik meg a munka Zsolt számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?