Igazságos, fájó döntetlen

Tiszavirágéletű volt az Artmedia listavezetése a labdarúgó Corgoň Ligában: a fővárosiak ugyanis hazai pályán kikaptak a rózsahegyiektől, és elvesztették vezető helyüket. Megszerezte első bajnoki pontját a sereghajtó Inter, végre gólt értek el, de nem nyertek a rimaszombatiak.

Suchánek gólja a ligeti meccsen. Ekkor még kevesen gondolták, hogy kikap az Artmedia.ČTK-felvételMegtört és mégsem tört meg a csaknem nyolc óráig tartó gólképtelenségi átok, ez mégsem vigasztalja a gömörieket. Megtört, mert a rimaszombati csapat neve mellett már 4 lőtt gól szerepel, nem tört meg, mert a Dubnica öngólt vétett, és nem vigasztal, mert annak elle-nére, hogy az újoncnak megvolt a lehetősége a még veretlen vendégek legyőzésére, a hajrában csak 1 pont jutott Zelenský gárdájának.

Az izgalmas mérkőzésen nem unatkoztak a szurkolók, a hazaiak az eddigieknél bátrabban mentek előre, s bár gyorsaságban, kombinációban elmaradtak a vendégektől, egy-egy jól sikerült akciót méltán jutalmazott tapssal a nézősereg. A kezdőcsapatba visszatért Iskra ütőképes párost alkotott Piszárral, a gömöriek találata is kettejük támadásából született: a 29. percben Piszár passzolt önzetlenül tiszta helyzetben lévő csatártársához, s a kapus meg Špendla mentési igyekezetéből végül öngól kerekedett. Négy perc múlva azonban Piszárt sérülés miatt cserélni kellett, s a helyére beállt Bella messze elmaradt az elvárásoktól. A vendégek percei következtek, rövid passzaikkal könnyen átjátszották a rimaszombati védelmet, a 41. percben Porázik lőtt a felső kapufára.

A második félidőben sem változott a játék képe: mindkét oldalon akadt góllal kecsegtető akció, igaz, a dubnicaiak sokkal egyszerűbben jutottak el helyzetig. Az 53. percben először mégis a gömöriek növelhették volna az előnyt, ám Hílek kedvező pozícióból csak a kapus kezébe gurított. A villámgyors ellentámadás végén Filo fejelt, ám Benko szédületes bravúrral hárítani tudott. A 83. percben eldőlhetett volna a meccs. Sľuka futott fel a jobbszélen, s tette középre a labdát Iskrának, Perniš kapus a büntetőterületen belül buktatta a rimaszombati játékost, a bíró sípja azonban néma maradt. A nagy felhördülést követően lassan már mindenki a hátralévő másodperceket számolta, amikor Benko rosszul futott ki egy beívelésre, Filo tisztán fejelhetett, s ezúttal nem hibázott.

Ismét szertefoszlottak a rimaszombati győzelmi remények. A döntetlen a játék képe alapján igazságos, de a hibás bírói ítélet és az utolsó pillanatban érkezett egyenlítő gól a gömöriek számára érthetően fájó pont marad. (bt)

Öt forduló után újabb gömöri gól

Az aránylag jó rajt után a harmadik fordulótól szombatig (8. forduló) nem került gól a rimaszombati csapat neve mellé. A gömöriek útja az újabb gólig: Žilina–Rimavská Sobota 3:0, Rim. Sobota–Artmedia Bratislava 0:1, B. Bystrica–Rim. Sobota 3:0, Rim. Sobota–Spartak Trnava 0:0, Rim. Sobota–Dubnica 1:1. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?