Igazságos döntetlen Komáromban

A még mindig formálódó II.

A még mindig formálódó II. ligás komáromi focicsapat három vereség után egészséges önbizalommal és nagy elszántsággal 3:3-as döntetlent ért el a fiatal tehetségekből álló, hatodik helyen tanyázó Partizán Bardejov együttese ellen.

Talán nem is a döntetlen ténye az értékes a csapat teljesítményében, hanem a játékhoz szükséges önbizalom növelése az új csapat fiatal játékosainak fejében. A meccs előtti utolsó edzésen Peter Zelenský edző homlokán kevesebb ránc volt látható, mint az előző öt meccs előtt, és bizakodóbban tekintett a harmadik hazai meccs elé. Védencei is érezték, hogy a becsületes munka egyszer a játékban is megmutatkozik majd.

A néhány perces tapogatózó játék után a bártfaiak bátorodtak fel hamarabb, az 5. percben egy tizenhatoson belüli kavarodásban Gruca elé pattant a labda, de a komáromiak kapusa bátor vetődéssel hárított. A következő percben egy jobb oldali szabadrúgás után Michal Hamuľak csapott le a labdára a tizenegyespont magasságában, Kosťukevič azonban ismét bravúrosan védett. Az enyhe vendégfölény állandósult az első félidőben, de a Duna-parti csapat nagyobb önbizalommal játszott, mint az előző mérkőzéseken, és többször csírájában elfojtotta a vendégek támadásait. Az első játékrész második felében kiegyenlítődött a játék, és a komáromiak is veszélyeztettek. Különösen Militosyan és a Podlucký helyére beállt Adel Rahman keverték meg a vendégek hátsó sorait. Bár hosszú ideig nem esett gól, a játék nem volt unalmas. A 23. percben Gruca durrantott fölé, kevéssel ezután a szintén bártfai Staš sem találta el a kaput gólhelyzetben. A 30. percben egy jól beívelt komáromi szabadrúgás után Hovsepyan nem jól helyezett fejesét fogta könnyedén a vendégek kapusa. Két perccel később Kosťukevič csípte el a labdát két támadó bártfai elől a tizenegyespont közelében. A 41. percben a hazaiak megszerezhették volna a vezetést. Egy jobb oldali pontos beadást Adel Rahman kapásból lőtt a hosszú sarokra, de a vendégek kapusa jól érezte a szöget és hárította a jól eltalált lövést. Az első félidő utolsó perce is a komáromiaké volt, de a kínálkozó helyzeteket Hovsepyanék kihagyták.

A második félidő komáromi támadásokkal kezdődött. A 48. percben az előretolt Militosyan vágtában kapott egy hosszú passzt a felezővonaltól. Védőjét maga mögött hagyva egyedül száguldott a bártfai kapura, a labdát ravaszul átemelte a kifutó Gmitter kapuson, aki a tizenhatoson kívül visszahúzta a komáromi csatár lábát, amiért piros lapot kapott. A megítélt szabadrúgást Bilik gyatrán fölé rúgta. A következő percekben Militosyan intenzíven foglalkoztatta a bártfai védőket. Az 53. percben kihagyott ugyan egy hatalmas gólhelyzetet, de a következő percben egy laza mozdulattal becsapta védőjét, és éles szögből jobb külsővel a bal alsó sarokba lőtt – 1:0. A komáromi öröm nem sokáig tartott, mert az 59. percben Szymon Gruca elhúzott a jobb szélen, és éles lövését a komáromi kapus nem érte el – 1:1. Három perccel később szinte ugyanolyan bártfai támadás után lőttek gólt a vendégek azzal a különbséggel, hogy a végrehajtó Michal Hamuľak volt – 1:2. A 72. percben Goran Matics rázta le magáról védőit, de a tizenhatoson belül felvágták, s a megítélt tizenegyest Militosyan biztos lábbal értékesítette – 2:2. A 86. percben a másik oldalon is hasonló szabálytalanságért ítélt büntetőt a játékvezető, amellyel Hamuľak szerzett vezetést a bártfaiaknak – 2:3. Az utolsó percben a komáromiak jutottak tizenegyeshez kezezésért, amelyet ismét Militosyan lőtt a jobb alsóba, és 3:3-ra egyenlített. Az egyperces ráadásban a Duna-partiak a győzelmet is megszerezhették volna, de Hovsepyan lövését a kapus reflexszerűen védte, így maradt az igazságosnak minősíthető döntetlen. A sok szabálytalansággal tarkított mérkőzésen hat sárga és egy piros lapot osztott ki a játékvezető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?