Idegenlégiósok egymás ellen

Pozsony/Olmütz. Természetesen nem csak felkészülési jellege lesz a két ország negyedik kölcsönös összecsapásának. A presztízs is motiválja majd a labdarúgókat. Annál is inkább, mivel Csehszlovákia kettéválása után lejátszott három meccs összesített eredménye „döntetlen”.

Jan Koller nem csak 207 centis magasságával szokott kitűnni a meccseken...ČTK-felvételUtoljára öt évvel ezelőtt Prágában találkozott egymással a két válogatott, a csehek 3:0-ra nyerték az Eb-selejtező visszavágóját (Pozsonyban 2:1 volt a házigazdáknak, előtte – ugyancsak a fővárosban – 1:1 barátságos találkozón. Marad öszszesítésben a remi vagy a csehek elhúznak? Mert nem vitás, ők az esélyesebbek. Több olyan játékosuk van, akik európai élcsapatokban meghatározó emberek, gondoljunk csak Nedvědre, Rosickýra, Kollerre, Galásekre, de ott van még Šmicer, a hazatért Poborský és mások. Szóval erős csapatot küldhet pályára Karel Brückner vezetőedző.

És Ladislav Jurkemik? Minden bizonnyal csak légiósok kerülnek a kezdőcsapatába, mert ha már hazahívta őket, játszaniuk illene. Egyébként amióta Jurkemik átvette a válogatott irányítását, 37 játékost tesztelt, az eddigi hat mérkőzésen csak Dzúrik szerepelt minden alkalommal, a csapat mérlege 50 százalékos: Irán–Szlovákia 2:3, Ausztria–Szlovákia 2:0, Belgium– Szlovákia 1:1, Japán–Szlovákia 1:0, Szlovákia–Üzbegisztán 4:1.

Ahogy az edző elmondta, azzal a gárdával kezdi majd a mai találkozót, amelyiket bevetni szándékozik a szeptember 7-én esedékes Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőn Isztambulban. Talán ha két-három helyen változik. Tehát várhatóan a következő összeállításban fut ki a pályára az együttes: RZESZOTO–KRATOCHVĺL, TIMKO, HLINKA, GREŠKO–KISEL, KARHAN, JANOČKO, MICHALĺK–VITTEK, NÉMETH SZILÁRD.

A csapatkapitányt a tegnapi edzés után jelölte ki Jurkemik edző, aki a meccsel kapcsolatban megjegyezte: „Csehország kontinensünk legjobbjai közé tartozik, s ez plusz motivációt jelent védenceim számára. Nem kell félnünk már az összecsapás előtt a vereségtől, ha így tennénk, felesleges lenne kiállnunk. Bármilyen eredmény születik, a fiúknak okulniuk kell belőle. Ellenfelünket májusban láttam játszani Prágában az olaszok ellen, s meg kell mondanom, nagyon jó benyomást tettek rám. Nehéz meccs lesz szerdán.”

Karel Brückner csapatából hiányozni fog a középpályás Marek Jankulovski (Napoli), sérültként érkezett az edzőtáborba. A cseh válogatott összeállításának érdekessége, hogy most fog először játszani egymás mellett a középpályán a „fenegyerek” Pavel Nedvěd (Juventus) és a Dortmund üdvöskéje, Tomáš Rosický. „Mindketten nagy futballisták, nem félek attól, hogy ez akadálya lenne együttműködésüknek. Az a fontos, hogy egységes legyen a csapatjátékunk” – mondta Brückner.

Minden jel arra vall, a cseh válogatottban is a légiósok dominálnak majd. ĺme, a várható összeállítás: ČECH–JOHANA, HÜBSCHMAN, UJFALUŠI–POBORSKÝ, NEDVĚD, GALÁSEK, ROSICKÝ, ŠMICER– KOLLER, ŠTAJNER.

A mérkőzést élőben közvetíti az STV2. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?