Húsz perc lesz a túlóra

Helsinki. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség versenybizottsága azt javasolja, hogy a jövőben is 16 csapat vegyen részt a világbajnokságon, az Ázsiának járó automatikus helyet azonban szüntessék meg.

Helsinki. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség versenybizottsága azt javasolja, hogy a jövőben is 16 csapat vegyen részt a világbajnokságon, az Ázsiának járó automatikus helyet azonban szüntessék meg. A testület helsinki tanácskozásán több szabálymódosító ötlet is felvetődött, a végleges döntés a jövő évi kongresszuson születhet meg.

A tervek szerint a vb-rendező országok legfeljebb két városban bonyolíthatják le a mérkőzéseket, s az is feltétel lesz, hogy a helyszínek – ellentétben az idei svédországi és a tavalyi németországi tornával – ne legyenek túl messze egymástól.

A találkozókra vonatkozó változtatások egyik legfontosabb pontja az lehet, hogy az eddig szokásos 10 helyett 20 percig tartana majd a negyed-, illetve elődöntők hosszabbítása, feltéve ha addig nem születik meg az „aranygól”.

A javaslat szerint a 2005-ös ausztriai vb-től kezdődően a mérkőzésekre legfeljebb 18 mezőnyjátékos és két kapus nevezhető (ellentétben a mostani 20 plusz kettes szabállyal), a csoportmérkőzések után pedig az eddig megszokott öt helyett csak két hokissal lehetne bővíteni a keretet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?