Hrbatý és Voinea kezd

Eperjes. Tegnap elkészítették a ma kezdődő Szlovákia–Románia Davis Kupa-találkozó sorsolását. A nyitómérkőzésen (15.00) Dominik Hrbatý Adrian Voineával találkozik, ezt követően Karol Kučera ellenfele Andrei Pavel lesz. Mint ismeretes, a találkozó tétje a Világcsoportban maradás.

Miloš Mečíř kapitány (balról), Dominik Hrbatý, Karol Beck, Karol Kučera és Ján Krošlák optimista hangulatban várja az eperjesi találkozótTASR-felvételMilos Mečíř, a szlovák teniszválogatott szövetségi kapitánya a szombati párosra (14.00) Hrbatýt és Becket nevezte, ellenfelük várhatóan a Pavel, Trifu duó lesz. A mérkőzés vasárnapi zárónapján előbb (14.00) Dominik Hrbatý Pavellel találkozik, majd Karol Kučera Voineával mérkőzik.

A világranglista alapján valamivel esélyesebbek a vendégek, azonban a szlovákok eddig hazai pályán általában kitettek magukért. Tavaly Eperjesen küzdelmes találkozón 3:2-re legyőzték a chileieket, ezért választották a játékosok ismét helyszínként a kelet-szlovákiai város sportcsarnokát.

„Örülök, hogy Karol Kučera meggondolta magát, s vállalta a szereplést. Vele lényegesen erősebbek leszünk. Rendkívül nehéz mérkőzés előtt állunk, ellenfelünk jelentős játékerőt képvisel. Kiegyensúlyozott csatára van kilátás, remélem, sikeresek leszünk” – mondta Miloš Mečíř. Meglepetésre a párosban egyelőre nem Kučerát jelölte a szakvezető, hanem a fiatal Karol Becket, azonban ezt a nevezést még módjában áll megváltoztatni a kapitánynak.

„Becsületesen készülök az összecsapásra, bízom benne, hogy igazolom az elvárásokat” – jelentette ki Karol Kučera.

Adrian Marcu, a román együttes mestere így nyilatkozott a sorsolást követően: „Jobban szerettem volna, ha Pavel kezd, de így sem vagyok csalódott. Nagyon fontos találkozó vár ránk, bízom benne, hogy jövőre is Világcsoportban szerepelünk.”

u Mától vasárnapig Párizs és Moszkva ad otthont a tenisz Davis Kupa két elődöntőjének: a címvédő és 9-szeres győztes francia válogatott a 31-szer első Egyesült Államokat, az oroszok az argentinokat fogadják. A Roland Garros salakján egyértelműen a hazaiak az esélyesek. A francia csapatban Sebastien Grosjean, Arnaud Clement, Fabrice Santoro és Michael Llodra kapott helyet.

Az amerikai csapat nélkülözni kénytelen két legnagyobb sztárját: Pete Sampras és Andre Agassi is lemondta a szereplést. Ezért James Blake, Andy Roddick Mardy Fish és a veterán Todd Martins alkotja az együttest. Ennek ellenére Patrick McEnroe kapitány bizakodik: – Nem vagyunk könnyű helyzetben, hisz a két ász nagyon hiányzik majd. ĺgy csupa fiatallal, a jövő csapatával játszunk Párizsban, s remélem, nem vallunk szégyent. Fantasztikus lenne, ha a Roland Garroson, épp a francia teniszszentélyben győznénk le vendéglátóinkat.

A moszkvai összecsapáson, amelyre a Luzsnyiki Sportpalotában kerül sor, szintén a vendéglátók az esélyesebbek: a két sztár, Marat Szafin és az utóbbi időben egyre jobban formába lendülő Jevgenyij Kafelnyikov szeretné megszerezni Oroszország számára az első Davis Kupa-győzelmet. Rajtuk kívül Mihail Juzsnyijt és Andrej Sztoljarovot hívta meg Samil Tarpiscsov kapitány. Az oroszok eddig két alkalommal jutottak be a fináléba (1994, 1995), de előbb a svédektől, majd az amerikaiaktól kaptak ki. Az argentinok az utolsó előtti pillanatban voltak kénytelenek változtatni csapatukon: Guillermo Canas csuklótörés miatt nem tarthatott a többiekkel, helyére a régóta kitűnő formában teniszező, szinte minden talajon veszélyes Juan Ignacio Chela került. Mellette Gaston Gaudio, David Nalbandian és Lucas Arnold léphet pályára az orosz fővárosban. Argentína egyszer, 1981-ben jutott be a DK-döntőbe, de vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?