HĺREK A FOCI VILÁGÁBÓL

Francia bajnokság, 36. forduló: Lyon–Bastia 1:0; Strasbourg–Monaco 0:0; Ajaccio–Sochaux 1:0; Nantes–Guingamp 0:0; Le Mans– Lille 1:1; Rennes–Metz 0:0; Marseille–Montpellier 1:1; Nice–Toulouse 1:1. Két fordulóval a vége előtt az állás: 1. Lyon 76 pont, 2. Monaco 72, 3. Paris SG 70; 4. Auxerre 61, 5. Sochaux 60... 18.

Francia bajnokság, 36. forduló: Lyon–Bastia 1:0; Strasbourg–Monaco 0:0; Ajaccio–Sochaux 1:0; Nantes–Guingamp 0:0; Le Mans– Lille 1:1; Rennes–Metz 0:0; Marseille–Montpellier 1:1; Nice–Toulouse 1:1. Két fordulóval a vége előtt az állás: 1. Lyon 76 pont, 2. Monaco 72, 3. Paris SG 70; 4. Auxerre 61, 5. Sochaux 60... 18. Toulouse 35, 19. Le Mans 35, 20. Montpellier 31.

Kupagyőztes a Lazio. Olasz Kupa, döntő, visszavágó: Juventus–Lazio 2:2 (1:0), gólszerzők: Trezeguet, Del Piero, ill. Corradi, Fiore. Kupagyőztes 4:2-es összesítéssel a Lazio.

Sparta–Ostrava döntő. A Cseh Kupa elődöntőjében: Sparta Praha–Liberec 1:0 (1:0), g.: Petráš, 2500 néző. Baník Ostrava–Jihlava (II. liga) 2:1 (0:1), g.: Heinz, Matušovič, ill. Vladyka, 10 350 néző. A Baník 13 év után játszik kupadöntőt.

Štajner a Slaviába? Valószínűleg csak a 4. helyen végez a Slavia a cseh ligában, de a klubvezetés kitart Josef Csaplár vezetőedző mellett. A tegnapi sajtótájékoztatón egyúttal bejelentették azt is, hogy már most a játékoskeret megerősítésén dolgoznak, s két kiszemeltjük is van: Rudolf Skácel (Marseille) és Jiří Štajner, aki a Hannover kölcsönjátékosaként szerepel a Spartában.

Kahn és James Bond. Oliver Kahn, a Bayern München kapusa pályafutása befejeztével a mozi világában képzeli el a jövőjét. – Legszívesebben James Bond szerepét játszanám el – vallotta be „Oliver Kahn, No. 1” című önéletrajzi könyvében a 34 éves hálóőr. A vb-ezüstérmes klasszis nem kért fel társszerzőt az április elsején megjelent memoárhoz, hanem magnóra mondta, legépeltette, majd saját kezűleg megszerkesztette az anyagot.

Skót bajnokság, 37. forduló: FC Dundee–Livingston 2:0, Kilmarnock–Aberdeen 4:0, Motherwell–Celtic 1:1, Glasgow Rangers–Hearts 0:1. Az élcsoport: 1. Celtic Glasgow 95 pont (már bajnok), 2. Glasgow Rangers 78, 3. Hearts 65. A skót rendőrség ismeretlen tettes ellen eljárást indított, miután a Motherwell– Celtic bajnoki után egy szurkoló bántalmazta a Ross Wallace-t, a vendégek középpályását. A meccs lefújása után a csapatukat ünneplő hazai drukkerek elözönlötték a játékteret, miközben a Celtic labdarúgói – köztük Wallace is – az öltöző felé vették az irányt, ám ekkor valaki megrúgta a 18 éves játékost.

Anglia. Denis Bergkamp újabb egy évre szóló szerződést kötött az Arsenallal; a holland csatár kilenc éve futballozik az Ágyúsoknál. A Tottenham vezetői bejelentették, hogy nyártól nem tartanak igényt a lejáró szerződésű Gustavo Poyet, Andreas Ziege és Darren Anderton játékára. Lapértesülések szerint nyolc év után klubot vált Ole-Gunnar Solksjaer, a Manchester United norvég labdarúgója, s valószínűleg a Celtic Glasgowban folytatja pályafutását. A rutinos támadó vételára 3 millió font.

Hétmillió euró a győzelemért. A portugál válogatott tagjai hétmillió eurón osztozhatnak, amennyiben megnyerik az Európa-bajnokságot. A Record c. lap értesülése szerint a végső siker esetén a 23 fős keret mindegyik tagja 200 000 eurót tesz zsebre, a többit az edzők és a szakmai stáb tagjai kapják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?