Hihetetlen pontajándékozás Nagymegyeren

Az előző szezonban még a nyugat-szlovákiai III. ligában szereplő nagymegyeriek futballcsapata az egy emelettel lejjebb lévő pontvadászatban sem tudta őszi teljesítményével meggyőzni szurkolóit, hiszen a IV. liga délkeleti csoportjában mindössze 18 ponttal végzett a szerénynek mondható 11. helyen.

Az előző szezonban még a nyugat-szlovákiai III. ligában szereplő nagymegyeriek futballcsapata az egy emelettel lejjebb lévő pontvadászatban sem tudta őszi teljesítményével meggyőzni szurkolóit, hiszen a IV. liga délkeleti csoportjában mindössze 18 ponttal végzett a szerénynek mondható 11. helyen. Okfeltárás, vélemények a kialakult helyzetről

A legszembetűnőbb, hogy a zöld-fehér alakulat a Medvei úton található stadionjában csak nyolc pontot gyűjtött: mindössze két meccset nyert meg, két döntetlenje mellett háromszor vesztesen hagyta el a pályát. Ennek a gyatra teljesítménynek egyik fő oka a helyzetkihasználás. Minden hazai mérkőzésen – talán csak a hodosiak ellenit kivéve – akár hat-nyolc ziccert is kidolgoztak játékosai, de az irányzékkal mindig hadilábon álltak. Hét otthoni meccsükön csak öt gólt szereztek a kilenc kapott mellett.

Az jött, akit találtak

„Nem tudtuk, hogy milyen erőt képvisel a IV. liga, alig maradt játékosunk a III. ligából történt kiesést követően, az alapkeretből mindössze öten vagy hatan. Többen csak vendégjátékon voltak nálunk, de volt olyan is, aki megmondta, neki fontos, hogy továbbra is a harmadik ligában játsszon. A kiesés után edzőváltás is volt együttesünknél, mivel Vladimír Ekhardt az utolsó edzésen bejelentette, hogy nyáron átveszi a nagyszombati fakót” – tudtuk meg az őszi szezont megelőző fejleményeket Ivan Bobkovič klubelnöktől.

Nagyon kevés idejük maradt a csapat összeállítására és felkészülésére, nem igazán posztokra igazoltak, hanem az jött, akit találtak. „Mégis egész jó keretet hoztunk össze, ami viszont nem tükrözi a tabellán elfoglalt helyünket. Ősszel két gyenge pontja is volt csapatunknak, a védekezés és a támadás. A középpályás játék talán meg is felelt az elvárásoknak. Sok mérkőzésen kaptunk gólt, viszont keveset rúgtunk, nem volt igazi csatárunk” – jegyezte meg őszi teljesítményükhöz a klubelnök.

Változások várhatók

Idegenbeli mérkőzéseiken nem teljesítettek rosszul a fürdővárosiak, nyolc összecsapásukból hármat megnyertek, egyszer döntetleneztek és csak négyszer kaptak ki. Az idegen pályákról begyűjtött tíz pont a jövőre nézve jó kiindulópont lehet. A klubvezető szerint a IV. liga színvonala sokkal gyengébb az egy emelettel feljebb lévőhöz képest. Előfordulhat, hogy akár az utolsó is megverheti az elsőt, amire jó példa, hogy a mezőnyből talán játékával is kiemelkedő garamkálnai listavezetőnél – igaz, egy kis szerencsével – döntetlenezni tudtak a nagymegyeriek, míg az utolsó előtti fordulóban, az akkor a végeken kullogó negyedieknél sima vereséget szenvedtek.

A középmezőnybe, legalább a nyolcadik helyre várták a csapatot, ami végül nem jött össze. Ezért is következik változás a játékosállományban, néhány olyan futballistától is megválnak, akik a felsőbb osztályokból érkeztek. A csallóközi együttest ősszel irányító edző, Czuczor Attila sem volt elégedett több kezdőjátékos teljesítményével. „Otthon annyi pontot elajándékoztunk az ellenfeleinknek, hogy az már szinte hihetetlen. Mindenképpen meg kell erősíteni a sorainkat, beleértve a hátvédeket, középpályásokat és a csatárokat is, csak így lehet előrelépnünk. A klubvezetésnek egyértelműen megmondtam, hogy négy-öt meghatározó játékost kell igazolni tavaszra, ha komolyabb focit akarunk játszani. Ha nem, akkor itt fogunk vergődni a tizenkettedik–tizennegyedik hely körül. Többet vártam ettől a csapattól, mert állítólag néhány játékos III. ligás futballista, de szerintem csak papíron. Hullámzó teljesítményt nyújtottak mindannyian” – mondta csalódottan a tréner, aki továbbra is élvezi a klubvezetés bizalmát.

Czuczor edző marad

Edzőváltáson egyelőre nem gondolkozik az egyesületi elnök sem, megjegyezve, a tréner nem tud gólt rúgni, ezzel is utalva a játékosok helyzetkihasználására, őszi teljesítményére. „Egyelőre marad az edző, januárig még ő is kaphat más ajánlatot. Viszont én azt látom, hogy nem minden esetben az edzőcsere a megoldás, ő abból meríthetett, ami volt, nem értékesítheti a helyzetet. Természetesen, az ő munkájában is vannak még tartalékok, főleg a szigor, a fegyelem megkövetelése a kerettől” – jegyezte meg Ivan Bobkovič klubelnök, aki a bajnokság végén a táblázat első felében szeretné látni a csapatot, a nyolcadik hellyel már elégedett lenne.

Január 9-én kezdik a téli alapozást a visszavágókra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?