Heten vették a kalapjukat

Szófia/Berlin/Prága/Róma. Távozik posztjáról Plamen Markov, a bolgár válogatott szövetségi kapitánya. Az Eb-t pont nélkül záró bolgárok Dániától 2:0-ra, Svédországtól 5:0-ra, Olaszországtól pedig 2:1-re kaptak ki. Markov a spanyol Inaki Saez, a német Rudi Völler, az olasz Giovanni Trapattoni, a horvát Otto Baric, a francia Jac-ques Santini és a svéd Tommy Söderberg után a hetedik szövetségi kapitány, aki a kontinenstorna után megválik posztjától.

Rudi Völler (balra) a csehek elleni csoportmeccsen ült utoljára a német válogatott kispadjánReuters-felvételHitzfeld mégis távozik

Ottmar Hitzfeld hosszas gondolkodás után úgy döntött, nem lesz a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 55 éves szakember Rudi Völler lemondása után lett a csoportmérkőzéseket követően búcsúzó csapat szakvezetői tisztségének első számú várományosa, ám már akkor jelezte, alaposan meg kell fontolnia döntését. „Iszonyúan nehéz döntés volt, higgyék el. Szövetségi kapitánynak lenni megtiszteltetés, egy hazai rendezésű világbajnokságon irányítani a válogatottat pedig igazi álom. De jelenleg nem vagyok olyan állapotban, hogy sikeresen készítsem fel a csapatot a 2006-os vb-re” – indokolt a Bayern Münchentől az idény végén elköszönt tréner. Hitzfeld korábban felesége beleegyezésétől tette függővé válaszát, így mostani bejelentése azért meglepő kissé, mert neje néhány napja áldását adta „a válogatottal kötendő frigyre”. A német szövetség elnöksége hétfői ülésén tárgyal újra a lehetséges jelöltekről.

Barošék kontra Metallica

A labdarúgás ereje határtalan – ezt az állítást a saját bőrén tapasztalhatta meg a Metallica nevű amerikai heavy metal-banda, amely az esti cseh–görög Európa-bajnoki elődöntő miatt több mint egy órával korábban kezdte tegnapi, prágai koncertjét. Az előadás a korábbi tervek szerint 23 óra körül ért volna véget, a szervezők azonban azt kérték a zenészektől, hogy legkésőbb 21.40-re fejezzék be műsorukat, hogy a több ezernyi zene- és futballrajongó legalább a nagy érdeklődéssel várt meccs második félidejét láthassa a csarnokban felállítandó óriáskivetítőn. „Az együttes tagjai először nagyon csodálkoztak az indítványunk hallatán, de aztán szívesen belementek a módosításba, hiszen állításuk szerint ők is nagyon szeretik a labdarúgást” – mondta az egyik illetékes.

A-liga: kevesebb légiós

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) 2006-tól szigorúbban korlátozza a labdarúgó-, kosárlabda- és röplabdaklubokban foglalkoztatott külföldi sportolók létszámát. A rendelet értemében két év múlva az egyesületek keretének legfeljebb 50 százalékát tehetik ki a légiósok, azaz európai vagy más kontinensről érkezett játékosok. A CONI azt akarja elérni, hogy a külföldiek visszaszorításával nagyobb teret kapjon az utánpótlás-nevelés. „Az utóbbi tíz évben megkétszereződött a vendégjátékosok száma, ezen változtatni kell” – jelentette ki támogatólag Franco Carraro, a futballszövetség elnöke. (mti)

Otto Rehhagel csak az Eb után dönt

Athén. Mint ismert, Görögország vezető politikusai felajánlották az állampolgárságot Otto Rehhagel szövetségi kapitány számára. A hírek szerint csak a tréneren múlik, hogy elfogadja-e az „ajándékot”. Az egyelőre „csak” német tréner a kontinensviadal után dönt: „Nagy megtiszteltetés számomra a felajánlás – mondta „Rehaklesz”. – Most csak a csehek elleni elődöntőre koncentrálok, de az Eb után foglalkozom a kérdéssel. Nagyon megszerettem a görög embereket, az országot. De akármi is lesz, sohasem fogom elfelejteni, hogy németnek születtem.” (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?