Henry a mesterlövész

Wiesbaden. Thierry Henry bizonyult az elmúlt év legjobb góllövőjének a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. Az Arsenal francia csatára 15 találattal végzett az élen, megelőzve honfitársát, David Trezeguet-t (Juventus) és a spanyol Raúlt (Real Madrid).

Wiesbaden. Thierry Henry bizonyult az elmúlt év legjobb góllövőjének a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. Az Arsenal francia csatára 15 találattal végzett az élen, megelőzve honfitársát, David Trezeguet-t (Juventus) és a spanyol Raúlt (Real Madrid). Legjobb magyarként Szabics Imre a 28. lett. Szabics 8 gólt szerzett tavaly, hatot a válogatottban, kettőt nemzetközi kupamérkőzésen (az értékelés során ezt a két adatot veszik figyelembe.), s ezzel többek között megelőzte a holland Patrick Kluivertet és az olasz Christian Vierit. Henry azzal érdemelte ki az első helyet, hogy a válogatottban többször volt eredményes, mint a szintén 15 gólig jutott Trezeguet.

2003 legjobb góllövői: 1. Thierry Henry 15 gól (11 a válogatottban/4 az európai kupákban), 2. David Trezeguet 15 (8/7), 3. Raúl 14 (8/6), 4. Sarayoot Chaikamdee (thaiföldi, Port Authority) 13 (13/0); 5. Ruud van Nistelrooy (holland, Manchester United) 13 (5/8), 6. Ronaldo (brazil, Real Madrid) 12 (3/9), 7. Fawzi Bashir Rajab (ománi, Al-Nasr Club Salalah) 11 (11/0) 8. Jan Koller (cseh, Dortmund) 11 (7/4)... 9. Au Vaj-lun (Wai-Lun Au, kínai, South China Hongkong) 10 (10/0) 10. Martín Liguera (uruguayi, CA Fénix Montevideo) 10 (7/3) ...28. Szabics Imre (Sturm Graz, VfB Stuttgart) és Filippo Inzaghi (olasz, AC Milan) 8-8 (6/2-6/2).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?