Hengereltek a portugálok

A portugál sajtó öt napja még temette a labdarúgó-válogatottat a Liechtenstein elleni katasztrofális döntetlen után, most viszont az oroszok 7:1-es legyőzése után ódákat zeng a játékosokról. Az A Bola című lap azt írja: „felejthetetlen este volt, amikor hőseink visszatértek”.

Deco (balról) fantasztikus formában játszott az oroszok elleni vb-selejtezőnReuters-felvételA végig remeklő Deco „egy isten”, míg az oroszok elleni siker teljes kárpótlás az öt nappal korábbi pontvesztés után. „A Liechtenstein elleni mérkőzés már a múlt. Most bebizonyítottuk, mit is érünk igazán” – mondta a két gólt szerző Cristiano Ronaldo.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség a válogatott kispadján szövetségi kapitányként a 13. alkalommal ülő Georgij Jarcev szövetségi kapitányt szólaltatja meg. A szakvezető, aki a hatodik bekapott gólt követően tüntetőleg otthagyta a kényelmetlenné vált ülőalkalmatosságot, azt mondta, hogy magára vállalja a felelősséget a súlyos vereségért, de nyomban hozzátette: talán itt az ideje most már a játékosokat is megkérdezni a kudarcról...

„Bocsánatot kérek a számunkra szégyenteljes és lidércnyomásos meccsért, erre a vereségre nincs mentség. Ma képtelenek voltunk a kezdeményezésre, akaratgyengén játszottunk. Talán ha nincs annyi sérültünk, és ideális összeállításban futballozunk..., de így, ez egyenesen rémisztő” – fogalmazott Jarcev, aki labdarúgóinak címezve e költői kérdést tette fel: „Hol a büszkeségük?” Majd maga fűzte hozzá: lehet persze, hogy egyszerűen csak azért nyújtott ennyit a csapata, mert némely játékosa nem akar továbbdolgozni vele a válogatottban...

Ami tény: Jarcevvel a 13 fellépéséből 6-ot nyert meg az orosz nemzeti együttes, és 4 döntetlen mellett 3-szor kapott ki. A mérleg tehát nem rossz, viszont az is tény, hogy a futballtörténelmi mélypont, az 1912. június 18-án a stockholmi olimpián a németektől elszenvedett 16:0-ás csúcsvereség óta a mostani volt a második legnagyobb kudarc. Azonban Meglepetésre mégis Jarcev marad a szövetségi kapitány. A szakvezető tegnap délután tárgyalt a szövetség elnökével, s Vjacseszlav Koloszkov maradásra bírta. „Igen, Jarcev marad egyelőre a kapitány. Azt viszont nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő” – mondta Alekszandr Tukmanov, az orosz szövetség (RFU) igazgatója.

Dušan Galis, a csoportban érdekelt szlovák futballválogatott vezetőedzője sem titkolta, hogy alaposan meglepte az eredmény. „Nem erre számítottam, de a pályán történtek alapján teljesen megérdemelt a nagyarányú hazai győzelem. Deco és Cristiano Ronaldo fantasztikus formában játszott. Egyértelműen Portugália a legnagyobb esélyes a csoportgyőzelemre, a többiekkel a második helyért fogunk küzdeni” – tette hozzá a szakvezető, aki a lelátóról figyelte a két rivális összecsapását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?