Sport

Helyzetek sora, egy nagykaposi gól

Nem csalódott a csaknem kétszáz szurkoló, hiszen parázs összecsapást látott a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának 22. fordulójában.
Ábel Gábor

2019. április 26. 13:44

Közel kétszázan látták a bajnokit ⋌(Kiss Kolos felvétele)

A már biztonságban lévő nagykaposiak a kieséstől fenyegetett krasznahorkaváraljaiakat fogadták. A hazaiak voltak sikeresebbek, 1:0 arányban nyertek.


Az első játékrészben taktikusan védekeztek a vendégek, de egyáltalán nem veszélyeztették a nagykaposiak kapuját. A 20. percben Nagy Adrián egy parádés szóló után megszerezte a meccs egyetlen gólját. A három pont sorsát eldöntő találatot követően sem változtattak védekező stratégiájukon a gömöriek, és háromszor is csupán Salai János kapus reflexmozdulata mentette meg őket az újabb góltól. 
Szünet után már a krasznahorkaváraljaiak is kitámadtak, és több esetben sikerült is zavart kelteniük a hazaiak védelmében. Először Matúš Smrek, majd Revúcky Tamás villámgyors támadás után ostromolta Rapovský Péter kapuját, a hálóőr azonban mindkét esetben higgadtan tisztázott. A másik oldalon viszont Fintor János és Tirpák Valentín hagytak ki egy-egy ziccert. A véghajrában mintha elfogyott volna a hazaiak erőnléte, amit a vendégek nem tudtak kihasználni.


„Rengeteg helyzetünk akadt, közülük egyet szerencsére értékesítettünk. A mérkőzés nagy részében mi uraltuk a játékot, ám a végére elfáradtunk és már-már aggódtam a három pontért. Az utolsó húsz percben esélyt kapott a bizonyításra a tizenkilenc esztendős Vencel Ákos, aki határozott megmozdulásaival jó benyomást keltett, és külön örülök annak, hogy újabb saját nevelésű fiatalt sikerült beépíteni a csapatba” – vette górcső alá védencei teljesítményét Kiss Kolos nagykaposi klubelnök.


„Sajnos egyre inkább sújt bennünket a balszerencse, most is különféle okok miatt kénytelenek voltunk nélkülözni három húzóemberünket, Maroš Almášit, Matúš Mésznert és Luko Norbertet. Az ificsapatból a mindössze tizennyolc éves Matúš Smreknek és Béke Tamásnak is lehetőséget adtunk a kezdőcsapatban, mindketten jól teljesítettek. Gyorsan össze kell magunkat kapni, hogy elkerüljük a kiesést. A tavaszi idényben elszórakoztuk a szerényebb képességű csapatok elleni találkozókat, a folytatásban az erősek ellen kell bizonyítanunk” – reménykedett Kun István krasznahorkai klubelnök és játékos.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megvonta a támogatást a magyar kormány az alistáli szélsőséges rendezvénytől

Bugár: Kétszer ajánlottam fel a lemondásomat az elmúlt időszakban

Két holttestet találtak egy szenicei kútban

A tűzvész óta először tartottak misét a Notre-Dame-ban

Az SaS módosítaná a nyelvtörvényt

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb galériák
Olvasta már?