Hatvankét találat

Wiesbaden. A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS adatai szerint Jose Luis Chilavert minden idők legeredményesebb kapusa. A paraguayi hálóőr pályafutása során összesen 62-szer talált az ellenfelek kapujába, s ebből csak 45 volt büntetőből szerzett gól.

Wiesbaden. A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS adatai szerint Jose Luis Chilavert minden idők legeredményesebb kapusa. A paraguayi hálóőr pályafutása során összesen 62-szer talált az ellenfelek kapujába, s ebből csak 45 volt büntetőből szerzett gól. A mezőny-gólokat tekintve a visszavonulását csütörtökön bejelentő mexikói Jorge Campos végzett az élen 31 találattal. A közép-amerikai futballistára a válogatottban mindig kapusként számítottak, de klubjaiban gyakran csatárt játszott, így egyszer például gólkirály lett a mexikói pontvadászatban.

A legeredményesebb kapusok: 1. Jose Luis Chilavert (paraguayi) 62 gól (45 büntetőből/17 mezőnyből), 2. Rene Higuita (kolumbiai) 41 (37/4), 3. Jorge Campos (mexikói) 40 (9/31), 4. Rogério Ceni (brazil) 26 (3/23), 5. Dimitar Ivankov (bolgár) 25 (25/0), 6. Marco Antonio Cornez (chilei) 24 (24/0), 7. Hans-Jörg Butt (német) 23 (23/0).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?