Hatgólos DAC-döntetlen

3:3-as döntetlennel zárult a DAC–Zlaté Moravce összecsapás a labdarúgó Fortuna Liga 19., őszi zárófordulójában, pedig kétszer is két góllal vezettek az évet négy döntetlennel (köztük három 0:0-val) befejező dunaszerdahelyiek.GyászszünetSzomorúan és gyászszünettel indult a mérkőzés, ugyanis szombaton

3:3-as döntetlennel zárult a DAC–Zlaté Moravce összecsapás a labdarúgó Fortuna Liga 19., őszi zárófordulójában, pedig kétszer is két góllal vezettek az évet négy döntetlennel (köztük három 0:0-val) befejező dunaszerdahelyiek.

Gyászszünet

Szomorúan és gyászszünettel indult a mérkőzés, ugyanis szombaton hajnalban váratlanul elhunyt Erik Pačinda 56 éves édesapja, Imrich Pačinda. A DAC házi gólkirálya ennek ellenére vállalta a játékot, és ezúttal csapatkapitányként lépett pályára. „Pacsi” remekül játszott, két gólban is részt vállalt, nem rajta múlott, hogy nem nyertek a sárga-kékek. „Nagyon szomorú, hogy Erik éjjel elvesztette az édesapját. Magam is átéltem már hasonlót, tudom, mekkora erő kell ahhoz, hogy ilyenkor egy futballista vállalni tudja a játékot. A hajrában megkérdeztem tőle, lecseréljem-e, azt válaszolta, hogy ne” – árulta el a meccs után Marco Rossi, a DAC vezetőedzője.

Remek DAC-félidő

Jól kezdtek a hazaiak, egymás után vezették az akcióikat, tíz perc alatt négy szögletet rúgtak. A 18. percben az ötödik sarokrúgás már góllal végződött: Zsivkovics ívelése után Urgela fejéről a saját kapujába pattant labda – 1:0. A hórihorgas aranyosmaróti játékos Pačinda elől akart menteni… A DAC 295 perc után szerzett gólt a bajnokságban.

Továbbra is támadtak a sárga-kékek, és bő fél órát követően megérdemelten növelték az előnyüket: védelmi szarvashiba után Divkovic egyedül tört kapura, lövését Kováč bravúrosan kiütötte, ám az érkező Simon Pambou a hálóba lőtt – 2:0. Ez volt a francia légiós első találata a DAC-ban, örömében egészen Macej kapusig rohant. A félidő hátralévő részében is folytatódott a DAC-gála, Ljubicic lövését a gólvonalról (vagy azon túlról) vágta ki a ViOn-védő, majd Kalmár 5 méterről teljesen üresen állva mellé lőtt.

A szünetben mindenki biztosra vette a hazai sikert, a drukkerek azt számolgatták, hogy négy- vagy ötgólos siker kellene a második helyhez.

Feltámadt a ViOn

Aztán minden másként alakult. Juraj Jarábek, a vendégek trénere a félidőben Sládek helyett a brazil Clebert küldte pályára, aki új színt vitt az aranyosmarótiak játékába. A 62. percben szépített a ViOn: Urgela futott el a bal oldalon, pontos beadását az üresen hagyott Gešnábel közelről a kapuba fejelte – 2:1. Röviddel később a túloldalon Pačinda beadása után Šatka fejjel az oldallécet találta el, majd az ismétlésnél a kipattanó labdát Kováč kapus akrobatikus mozdulattal vágta ki a gólvonalról. Kitámadtak a vendégek, de a 67. percben egy elvesztett labda után góllal fizettek: gyors kontra végén, létszámfölényes akciónál Divkovic ügyesen passzolt Pačindához, aki mesterien lőtt a jobb alsó sarokba – 3:1. Mindenki azt hitte, hogy eldőlt a mérkőzés. Csak az aranyosmarótiak nem. Röviddel a harmadik hazai találat után Ewerton pontos ívelését követően Cleber bólintott a hálóba – 3:2. Ezután Kalmár, a DAC irányítója sérülés miatt cserét kért, a helyére meglepetésre nem a középső középpályás Aluku, hanem a szélső Ashiru állt be. Hiába zúgott a „Mindent bele”, a 81. percben egyenlítettek az aranyosmarótiak, Dobrotka lapos beadásáról ketten is lemaradtak, ám Ewerton nem, és közelről betalált – 3:3. Pár pillanattal később Ewerton éles szögből a felső lécet találta el. Az ideges hajrában már nem sok minden történt. Megbosszulta magát, hogy a DAC az első félidőben nem döntötte el a meccs sorsát. Régen láttuk a dunaszerdahelyi védelmet ilyen sokszor hibázni.

Rossi négy erősítést akar

„Az eredmény miatt keserű a szánk íze. A 60. percig remek játékot láthattak a nézők, talán a szezon legjobb teljesítményét nyújtottuk, úgy fociztunk, mint a zsolnaiak ellen. Aztán jött egy negyedórás védelmi rövidzárlat, amikor olyan hibákat vétettünk, amilyeneket egyébként nem szoktunk. Nem csoda, hogy gólokat kaptunk. Azt gondolom, ha egy találkozón háromszor betalálunk, akkor azt a meccset meg kell nyerni – értékelte a mérkőzést Marco Rossi, a DAC olasz vezetőedzője. – Javulnunk kell a játék olvasásában. Nagyon fiatal csapatunk van, a játékosok minden erejüket a pályán hagyták. Ami pedig az idényt illeti, az volt az elvárás, hogy kerüljünk be az első hatba. Úgy érzem, ez sikerülhet, bár bevallom, minimum négy, öt, de akár hat ponttal is többet szerezhettünk volna. Nem szeretném bírálni a játékvezetőket, de érdemes lenne visszanézni, a szezon alatt hányszor tévedtek az ellenfeleink javára. Összességében viszont elégedett vagyok a védenceim hozzáállásával. A téli szünetben nemcsak számbelileg, de minőségileg is szeretnénk erősíteni. Úgy érzem, négy új játékosra van szükségünk ahhoz, hogy tavasszal olyan csapatokkal is felvehessük a versenyt, mint a Slovan vagy a zsolnai együttes.”

Jarábek elégedett

„Az első félidőben egyértelműen a DAC volt a jobb, mi még egy öngóllal is megajándékoztuk őket. A szünetben aztán olyan fejmosást kaptak tőlem a védenceim, amelyre még nem volt példa, amióta Aranyosmaróton dolgozom. Erre a fiúk fel is szívták magukat. Remek futballt láthattunk, még 3:1-nél sem adtuk fel. Nagyra tartjuk ezt a döntetlent. Hát még ha a végén Ewerton negyedszer is betalál… – nyilatkozta Juraj Jarábek, az aranyosmarótiak szakvezetője. – Szeretném kiemelni Erik Pačinda mai teljesítményét, aki a szomorú történtek ellenére kiváló teljesítményt nyújtott, és megmutatta emberi nagyságát, hogy édesapja halálhíre ellenére is képes volt teljes mértékben a focira összpontosítani. Összességében mi örülünk, Marco Rossi pedig szomorkodik, de néha ilyen a futball.”

„Érthetetlenül gyengén fociztunk az első 45 percben, a szünetben aztán az edző keményen odamondogatott nekünk. Ez segített. Bátran kitámadtunk, hiszen nem volt vesztenivalónk. Összességében rászolgáltunk a döntetlenre. Még nem mondtunk le arról, hogy a legjobb hat között folytassuk” – mondta a meccs után Martin Dobrotka, a ViOn csapatkapitánya.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?