Hat magyar induló

Párizs. Holnap Párizsban kerül sor a 2,8 millió dollár összdíjazású atlétikai Grand Prix-döntőre. A francia fővárosban hat magyar versenyző indul: a kalapácsvető Annus Adrián, Kiss Balázs és Gécsek Tibor, a távolugró Vaszi Tünde, a gerelyhajító Szabó Nikolett és 1500-on Varga Judit.

Párizs. Holnap Párizsban kerül sor a 2,8 millió dollár összdíjazású atlétikai Grand Prix-döntőre. A francia fővárosban hat magyar versenyző indul: a kalapácsvető Annus Adrián, Kiss Balázs és Gécsek Tibor, a távolugró Vaszi Tünde, a gerelyhajító Szabó Nikolett és 1500-on Varga Judit.

Ilyen sok magyarnak eddig még soha nem sikerült kiharcolni a részvételt, ráadásul mindegyiküknek van esélye dobogós helyezésre.

A döntőben a 8, illetve technikai számokban és 1500-on a 10 legjobb versenyző állhat rajthoz. A pontokat a Golden League-, valamint a GP I-es és II-es viadalokon lehetett összegyűjteni, a legjobb nyolc eredmény számít az értékelésben.

Az összetett győzelem kérdése a nők között gyakorlatilag eldőlt, a sprinter Marion Jones a maximális 92 ponttal vezet. Papíron még többen utolérhetik és meg is előzhetik, de erre kevés az esély, hiszen idén biztosan nyerte valamennyi 100-as versenyét.

A férfiaknál az egyformán 92-92 pontos marokkói Hicham el-Guerrouj (1500 m) és a dominikai Felix Sanchez (400 m gát) között dől el a 100 ezer dollár sorsa. Amennyiben mindketten nyerik számukat, idejüket egy speciális pontszámítás szerint értékelik és ez határozhatja meg az összetett elsőséget. Az összetett győztes optimális esetben a hét GL-viadal pénzdíját (105 ezer dollár) és az 50 kg aranyból ráeső részt is (130 ezer, mivel négyen osztoznak) beszámítva 385 ezer dollárt vihet haza!

A döntőben az első hely 50 ezer dollárt ér, a második 30-at, a harmadik 20-at, s még a nyolcadik is 5000 dollárt kap. Világcsúcsért 100 ezer a jutalom.

A magyarok közül a müncheni Európa-bajnok Annus Adrián favoritnak számít, az Eb-harmadik Vaszi Tünde is érmes lehet. Varga Judit 1500-on országos csúcsot futott augusztusban, Szabó Nikolett pedig a brüsszeli GP-viadalon nyert, így ők sem esélytelenek.

Négy éve Hicham el-Guerrouj és Marion Jones szerezte meg az öszszetett GP-győzelmet, s jó esély van rá, hogy ez idén megismétlődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?