Hármat rúgtak a bártfaiak, mégis a somorjaiak nyertek

Megszerezte első őszi idegenbeli győzelmét a somorjai csapat, amely a II. labdarúgóliga 9. fordulójában Bártfán nyert 3:1-re.A szakadó, később szitáló eső ellenére csúszós, de nem sáros és nem is mély talajú pályán rendezték meg a találkozót.

Megszerezte első őszi idegenbeli győzelmét a somorjai csapat, amely a II. labdarúgóliga 9. fordulójában Bártfán nyert 3:1-re.

A szakadó, később szitáló eső ellenére csúszós, de nem sáros és nem is mély talajú pályán rendezték meg a találkozót. Tartalékosan álltak ki az ellenfelek, ugyanis a hazaiak közül a gólvágó Hamuľak és az ugyancsak alapembernek számító Andraščík, a vendégeknél Pončák és Králik sérülés, Horváth Csaba pedig eltiltás miatt hiányzott.

Óvatoskodó kivárás helyett mindkét együttes nagy iramban kezdett. Aztán Fortuna istennő kétszer is a somorjaiakra mosolygott: az első negyed óra végén Igor Juliao éles beadása lecsúszott a menteni igyekvő Berežný lábáról, és a gólvonalon túlra csorgott – 0:1. Tizenöt perccel később Fujak oldalról beívelt szabadrúgását Didik zavarában a saját kapujába fejelte – 0:2. Nem sokkal az első félidő lefújása előtt Igor Juliao futotta le a szarvashibák miatt ideges, olykor fejetlenül rohangáló védőket, és a kimozduló kapus mellett elegáns bokamozdulattal emelt a hosszú sarokba – 0:3. Szünet után alaposan bekeményítettek a vendéglátók. Durvaságaikat főleg a brazil légiósok érezték meg, akik a játékvezetőtől ekkor nem védelmet, hanem tiltakozásaik miatt sárga lapokat kaptak. Mégsem párolgott el a játékkedvük és a taktikai fegyelmük sem, ezért a találkozó nagy esélyesének tartott kelet-szlovákiai partizánutódok nem tudtak lecsapni a saját területüket jól lezáró, gyors ellentámadásokat vezető felső-csallóköziekre. Végül kicsikart mezőnyfölényükből Patarocha révén csupán becsületgólra futotta – 1:3.

Csölle Roland somorjai csapatvezető szerint némi szerencsével, de megérdemelten győztek, mert egyesek az eddigi önző cselezgetéseik és felesleges labdatartásuk helyett – ahogy egy hete már a kassai Loki ellen – jól szervezett csapatként küzdöttek. Főleg ennek az erénynek köszönhetően történhetett, hogy az őszi idényben először nem tértek haza idegenből üres kézzel, hanem behúzták az önbizalomnövelő három pontot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?