Haragban az angol lapokkal

Middlesbrough/Pozsony. Több mint két hónapja vártak a Middlesbrough szurkolói arra, hogy csapatuk végre hazai pályán is győzzön. A „Boro” november elsején a Wolverhamptont verte meg a Riverside Stadiumban, azóta bajnoki meccsen még gólt sem lőttek odahaza – Liverpool 0:0, Portsmouth 0:0, Charlton 0:0.

Middlesbrough/Pozsony. Több mint két hónapja vártak a Middlesbrough szurkolói arra, hogy csapatuk végre hazai pályán is győzzön. A „Boro” november elsején a Wolverhamptont verte meg a Riverside Stadiumban, azóta bajnoki meccsen még gólt sem lőttek odahaza – Liverpool 0:0, Portsmouth 0:0, Charlton 0:0. Szerdán este végül a Fulham ellen (2:1) megtört a jég, a hazaiak második gólját ráadásul Németh Szilárd szerezte – ez volt Szili negyedik gólja ebben a szezonban, s ezzel a házi góllövőlistán beérte a brazil Juninhót. A huszonhat esztendős Németh Szilárd tavaly huszonhét meccsen hétszer volt eredményes, idén eddig a Fulhamnak kétszer, a Leedsnek és a Chelseanek pedig egyszer-egyszer talált be.

A szombati kupameccs után a Fulham ellen is fedezetként kezdett. Hogyan lesz egy befejező csatárból középpályás?

Kicsit szokatlan ez a poszt, a Notts County ellen még csak ismerkedtem az új szerepkörrel, szerdán pedig a középpálya jobb szélén játszottam ugyan, de amolyan előretolt játékosként. Ennek ellenére a csatársorban jobban érzem magam.

Amit ezúttal is góllal bizonyított, a 66. percben kétgólosra növelve az előnyt, bebiztosítva ezzel a hazai győzelmet – és kiengesztelve a csapat nevében a drukkereket.

Egy szöglet után Van der Saar kiejtette a labdát, Ehiogu lecsapott rá, Southgate-hez passzolt, ő egyből középre vágta, én pedig hat méterről belőttem. Kellett már ez a győzelem, mert az utóbbi időben szinte csak döntetleneztünk, és a szurkolókon érezni lehetett a türelmetlenséget.

A The Suntól 7-es osztályzatot kapott, magasabbat (9) csak Downing. Figyeli a lapok értékeléseit?

Nem különösebben. A meccsek után magam is érzem, hogyan ment a játék. A külföldieket egyébként is szigorúbb mércével mérik. A The Sunról pedig kifejezetten rossz a véleményem, az angol–szlovák Európa bajnoki selejtező előtt mindenféle valótlanságokat írtak rólam, így akarván ellenem heccelni a hazai szurkolókat. Azóta az angol sajtóval nem kommunikálok.

Hétvégén a bajnokságban az Arsenal következik. Augusztusban hazai pályán 4:0-ra kikaptak az ágyúsoktól – milyen meccsre van kilátás szombaton?

A szezonkezdet nehézségein szerencsére már túljutottunk, nem hiszem, hogy megismétlődhetne egy olyan eredmény. Az Arsenal továbbra is az első számú bajnokesélyes, de mi nyerni szeretnénk a Highburyben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?