Hahn János: Az edzések pörgősebbek és gyorsabbak

dac

Így látta a Trenčín–DAC (0:1) bajnoki mérkőzést Jedlička, Kružliak, Hahn és Janeiro.

Csakúgy, mint a múlt heti, Senica elleni győzelem után, most is egy kört alkotott a lefújás után a dunaszerdahelyi csapat és stáb, Joao Janeiro pedig beszédet tartott.

A mérkőzés utáni nyilatkazotokból úgy tűnik, a játékosok kifejezetten kedvelik a portugál edző személyét és módszereit. „A tréner az emóciók embere. Nem csak a mérkőzések után, hanem a legtöbb edzés után is így körbe állunkˮ – mondta Martin Jedlička, aki jubileumi, 100. bajnoki mérkőzését játszotta sárga-kékben. A dunaszerdahelyiek hálóőre stílusosan, kapott gól nélkül és több szép védéssel ünnepelte meg a jubileumot.

Hasonlóan nyilatkozott az edzőről Dominik Kružliak, a DAC csapatkapitánya: „Változásokat hozott az edzésrendszerben. Figyel arra, hogy többet legyünk együtt, hogy a csapatszellem a helyén legyen.ˮ
 

Egy közös taktika legyen a fejekben

Végül Hahn János is beállt a csapatszellemet dicsérők sorába. „Megmutattuk az elmúlt két mérkőzésen, hogy hogyan tudunk csapatként működni – mondta a magyar válogatott támadó, akit megkérdeztünk, mit szól ahhoz, hogy Joao Janeiro nagyon gyorsan és bátran belenyúl a mérkőzésbe a cserékkel. „Nem úgy kommunikálja le a dolgot, hogy bárkit lekap a pályáról. Taktikai szempontból cserél, és úgy érzem, bátran mer nyúlni játékosokoz. Másrészt vannak taktikai követelései, amiket ha valaki nem teljesít, rögtön szól. Így tudunk csapatként működni, hiszen az a legfontosabb, hogy egy közös taktika legyen a fejekben, ne pedig tizenegy különböző.ˮ

Hahn elárulta azt is, mi minden változott az edzéseken: „Az új edző mindig hozza magával a saját filozófiáját és módszereit. Úgy gondolom, hogy az edzések pörgősebbek és gyorsabbak. Gyorsabban játszunk, bár ezt még nem biztos, hogy a pályán vissza tudtuk adni. Több a labdás edzés, illetve portugál edző révén szeretné játszani a focit. A mai mérkőzés képét az befolyásolta, hogy korán megszereztük a vezetést, így utána kicsit visszahúzódtunk.ˮ

dac

A harciasság nem hiányzott

Az „emóciók embereˮ annál csendesebben nyilatkozott a mérkőzésről, szavait alig lehetett hallani az aprócska sajtószobában. „Nehéz mérkőzés volt, de a Fortuna Ligában egyik sem könnyű. Erős ellenfél ellen játszottunk. Jó lett volna még egy gólt lőni, de így is megmutattuk, hogy milyen harciasak vagyunk. Örülök a három pontnak.ˮ

A trencséniek trénere szerint nem a jobbik csapat győzött, de gratulált a DAC-nak a sikerhez. „Nem is emlékszem, hogy az ellenfélnek lett volna egyéb gólhelyzete. Ma egyértelműen a hatékonyság döntötte el a találkozótˮ – fogalmazott Peter Hlinka.

A DAC szombaton 15 órakor a garamszentkeresztieket fogadja a MOL Arénában zárt kapus mérkőzésen, az azt követő hétvégén pedig a pozsonyi Slovanhoz látogat.

Érdekes

Trenčín–DAC 0:1 (0:1)

Góllövő: Balic (3.)
Játékvezető: Glova, nézők nélkül
Sárga lap: Letenay, ill. Nicolaescu
TRENČÍN: Kukučka–Madu, Sztojszavljevics, Jovicic, Slávik–Lavrinčík–Ghali (77. Gaži), Zubairu (87. Kupuszovics), Hollý (77. Ibrahim), Tučný (46. Azango)–Letenay (60. Jendrišek).
DAC: Jedlička–Vera (52. Blackman), Kružliak, Muhamedbegovic, Davis–Dimun, Balic–Andzouana (80. Moumou), Veselovský (70. Fábry), Ciganiks (70. Sharani)–Hahn (80. Nicolaescu).
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?