Hadilábon a szerencsével

A gömöri újonc szombaton villanyfényes mérkőzésen lépett pályára Trencsénben, s bár kikapott, nem sok hiányzott, hogy ne térjen haza üres kézzel a Vág-parti városból. Öt gólt kapott Zsolnán a ligeti gárda, otthon is alulmaradt ellenfelével szemben a Ružomberok.

A rimaszombatiak egygólos (1:0) trencséni vereségéről Marián Kudlík, a csapat másodedzője nyilatkozott lapunknak.

Hogyan értékeli a találkozót?

Kiegyenlített mérkőzésen a hazaiak nyertek, azonban igazságosabb lett volna a döntetlen. Ellenfelünk gólja védelmi hibát követően született. A továbbiakban mi irányítottuk a játékot, ám nem sikerült bevenni Volešák hálóját.

Egygólos hátránynál mi hangzott el szünetben az öltözőben?

Azt hangsúlyoztuk a fiúknak, hogy higgyenek magukban, s a saját játékukat játsszák. Nem kellett felemelni a hangunkat, bíztunk az egyenlítésben.

S majdnem sikerült is.

Rengeteg helyzetünk volt. Maruniak, Piszár, Hloušek is a kapuba találhatott volna. Még a ráadás perceiben is akadt két lehetőségünk Lipovský és Domík révén. Egy hete a Ružomberok ellen nekünk volt szerencsénk, most a trencsénieket pártolta Fortuna. A mutatott játék alapján azonban pontot érdemeltünk volna, ezt a hazaiak is elismerték.

A nyitányon nyújtott teljesítménnyel összehasonlítva meny-nyiben volt más a játék képe?

Teljesen! Sokat javult a középpálya, ezáltal a védők is jobban meg tudták játszani a labdákat. Sok szép akciót vezettünk, megtartottuk a labdát, remek volt az összjáték, egy-két húzásból jutottunk el az ellenfél kapujáig.

A II. ligában idegenben gyakran felszabadultabban játszott a rimaszombati csapat, mint otthon. Folytatódna a tendencia?

Ezt azért nem mondanám. Az első találkozón, a rózsahegyiek ellen ideges volt a csapat, a játékosok mintha féltek volna minden kockázatos megmozdulástól. Remélem azonban, hogy ez a kezdeti szorongás hamarosan eltűnik, s már az Inter ellen hasonló játékot produkálunk, mint Trencsénben. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?