Ha lefogják Vitteket...

Eddig azt hittük, csak igazi középpályásaik nincsenek és jobb védőik. A kassaiak elleni vesztes meccs után Dušan Radolský, a csapat edzője kiderítette, a szív is hiányzik, ami nélkül nem lehet futballozni. Tegyük rögtön hozzá, tudás nélkül sem.

<14_1.jpg##Róbert Vittek hat találattal vezeti az I. liga góllövőlistáját##M. Nagy László felvétele##leftMár korábban jeleztük, nem jó dolog az, ha a csapat futballozása egy játékosra épül, és hosszabb távon nem számíthat komolyabb eredményességre, ha nincsenek alkotókészséggel rendelkező középpályásai. A szombati mérkőzés is ezt igazolta.

Aki csak egy kicsit is jártas a honi labdarúgásban, tanúsíthatja, a Slovannak éve óta nincs saját stílusa. Elsősorban azért, mert a klubon belül szinte hétről hétre változik a vezetés, változnak az edzők, változik a keret. Tudjuk, az elmúlt időszakban hány edzőt „fogyasztott” az egyesület, milyen groteszk helyzet alakult ki ezen a téren. És mivel minden mindennel összefügg, ezek a kaotikusnak mondható állapotok szülték, szülik a klub elhibázott átigazolási politikáját. Nagy lelkesen szer-ződtettek, szerződtetnek agyondicsért játékosokat, akik aztán a gyakorlatban bebizonyítják, a középszerűeknél is gyengébbek. Ezáltal nem alakulhat ki ütőképes kollektíva, hiába kísérletezik a mindenkori tréner, jellegtelen marad a csapat játéka, stílusa, aminek törvényszerű következménye a rapszodikus teljesítmény, nézőszomorító játék és az ezzel járó eredménytelenség.

Radolský edző tudatában van, milyen képességű labdarúgókból áll a csapata, ezért egyszerű futballra igyekszik fogni az együttest. Olyanra, amelyből tulajdonképpen tudatosan kiiktatta a mezőnyjátékot, mert ezzel csak bonyolítaná a nem éppen technikájukról híres védencei futballozását. Rámenős, letámadásos játékkal megszerezni a labdát, amellyel gyorsan át kell játszani a középpályát, keresni vele a gólerős Vitteket, aki könnyen helyzetbe tudja hozni magát. Ez a felfogás nagy akarást, küzdőképességet és összpontosítást igényel, ha valamelyik tulajdonságjegy lankad, ez rögtön megmutatkozik a játékon. ĺgy volt ez Kassán. Egy képzett ellenfél ellen az akarati tényezők önmagukban keveset jelentenek, ha az nem párosul megfelelő tudással. Mivel az erőfutballt produkáló Slovan csak arra volt képes, hogy küzdje a labdarúgást, törvényszerűen alulmaradt. Ellenfele az akarati tényezőkön túlmenően (ezek természetesek a mai futballban) játékos elemekkel is megtoldotta teljesítményét. Tehát nem is annyira a szív és a küzdőképesség hiánya döntött az égszínkékek vereségéről, hanem a futball meghatározó elemeit felvonultató kassaiak nívós és taktikus játéka. Taktikus azért, mert jól megszervezve a védelmet semlegesítették a bajnokság talán legnagyobb sztárját, a gólvágó Róbert Vitteket. Régi igazság, nem szabad egy emberre építeni a csapat játékát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?