Sport
Róbert Gešnábel (Kép: Rudolf Maškurica/MFK Ružomberok)

Gyűrűzik a bundabotrány: Gešnábelt is felfüggesztették

Bőd Titanilla

2018. július 13. 16:35

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága felfüggesztette a Rózsahegyen játszó Róbert Gešnábel játékjogát, mert a gyanú szerint még az aranyosmarótiak futballistájaként fogadási csalásban vehetett részt, és befolyásolhatta a meccsek eredményét.

A szövetség honlapján közzétett információk szerint három tavalyi meccsnél áll fenn a manipuláció gyanúja: Zlaté Moravce–Trenčín 0:2, Zlaté Moravce–Podbrezová 1:0. DAC–Zlaté Moravce 3:3.

A szövetség egyúttal a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségtől kapott információk alapján a következő játékvezetőket, meccsellenőröket és sportvezetőket függesztette fel: František Bán, Pásztor László, Ľubomír Bulla, Oliver Doval, Rastislav Gonda, Milan Dolník, Ján Grenčík, Vladimír Ľupták, Ľubomír Konečný, Stanislav Kučera, Vladimír Kosec, Michal Chudý, Dávid Šimonovič, Ján Majsniar, Štefan Bálint, Róbert Kolka, Juraj Randlisek, Pavel Beťko, Radovan Baník és Dezider Ferenc.

2018. július 11. 16:45

Kiderült, mely klubok érintettek a régiós bundabotrányban

A szövetség egyúttal eljárást indított a következő klubok ellen: Láza, Krásno nad Kysucou, Poltár, Závažná Poruba, Kalinovo, Tisovec. Esetükben nem fogadási csalás miatt, hanem csapatuk győzelme érdekében próbálták a sportvezetők befolyásolni a mérkőzéseket. (futbalsfz.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk