Győzött a józan ész – mégsem a MOL Arénában lesz a Spartak–Slavia

trnava

A dunaszerdahelyi MOL Aréna helyett végül a nagyszombati Anton Malatinský-stadionban rendezik a cseh–szlovák labdarúgó Szuperkupa-meccset. Both Péter dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány szerint győzött a józan ész.

Eredetileg a MOL Aréna adott volna otthont július 6-án a nagyszombati Spartak és a prágai Slavia közötti cseh–szlovák Szuperkupa-mérkőzésnek, ám a szervezők a biztonsági szervek ellenvetései után ezt átértékelték, így végül a nagyszombatiak hazai pályán küzdhetnek meg a kupáért.

„Győzött a józan ész – mondta lapunknak Both Péter, dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány. – Aki egy kicsit is jártas a foci berkeiben, el tudja képzelni, milyen biztonsági intézkedéseket igényelt volna ez a meccs a városban és a stadionban is. Nagyszombatból érkeztek volna legalább háromezren, és láthattuk a nyitrai kupadöntőben, mire képesek. A Slavia szurkolói sem ma született bárányok, ráadásul egy igazi presztízsmeccsről van szó. A biztonsági szervek tolmácsolták az aggályaikat a Szlovák Labdarúgó-szövetségnek, akik megértették az érveiket. Én nem voltam jelen az egyeztetéseken, a kerületi kapitányságról voltak, de csak üdvözölni tudjuk a döntést.”

A nagyszombatiak is örülnek, hogy a saját stadionjukban fogadhatják a cseh kupagyőztest. „Nagyon boldogok vagyunk, nem voltak egyszerű tárgyalások, de végül Nagyszombatban lesz a meccs – mondta a Spartak honlapjának Marek Černý főmenedzser. – Egy kiváló cseh csapatot fogadunk, amely az elmúlt idényben negyeddöntős volt az Európa-ligában. Remélem, hogy a meccs igazi reklám lesz a focinak.”

A cseh–szlovák Szuperkupa-mérkőzés körül nem először merültek fel bonyodalmak: tavaly a pozsonyi Pasienky-stadionban kellett volna rendezni a találkozót, ahol a Slovan a Slaviát fogadta volna, de végül elmaradt a meccs. A rendőrség közölte, hogy nem tudja bebiztosítani a helyszínt, mivel ugyanazon a hétvégén egy zenei fesztivál is volt a fővárosban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?