Győzelemmel rajtolt a DAC

Dunaszerdahely. A DAC a Podbrezová 1:0-s legyőzésével kezdte a labdarúgó Fortuna Liga 2017/18-as küzdelemsorozatát.

Dunaszerdahely. A DAC a Podbrezová 1:0-s legyőzésével kezdte a labdarúgó Fortuna Liga 2017/18-as küzdelemsorozatát. Ötezer fantasztikus szurkoló előtt Erik Pačinda parádés szabadrúgásával nyert a hazai együttes, melynek kispadján sikeresen mutatkozott be az olasz Marco Rossi.

Ahogy megszokhattuk, már a meccs előtt kiváló volt a hangulat a MOL Arénában. Világi Oszkár klubtulajdonos serleget adott át Pavol Šafrankónak, a tavaszi idény legszebb DAC találata szerzőjének, a szurkolói szavazást a Slovan elleni győztes fejes gólja nyerte.

Mervó és Aluku nélkül

Két, nyáron igazolt újonc, a cseh Patrik Macej és a balhátvéd Kristián Koštrna került be a kezdőcsapatba. Viszont sérülés miatt hiányzott Esmerald Aluku és Mervó Bence, valamint az eltiltott Domonkos Kristóf és a panamai válogatottal az Arany-kupán szereplő Eric Davis. „Kisebb sérüléssel bajlódom, a mester nem akart kockáztatni, ezért nem nevezett a meccskeretbe. Remélem, a trencséniek ellen már vállalhatom a játékot” – mondta lapunknak Mervó Bence.

DAC-rohamokkal indult az összecsapás, de egy ideig eltartott, míg helyzetekig jutott a Rossi-legénység, mert a zólyombrézóiak zártan, gyakran tíz emberrel védekeztek. Szélekről beívelt labdákkal próbálkoztak Pačindáék, de a vendégek rendre hárítani tudtak. Majd Ljubicic lövése kapu mellé szállt. A félidő középéig kellett várni az első komoly lehetőségre, Pačinda beadása után Šafranko centikkel fejelt mellé. Nem sokkal később Pačinda szabadrúgását védte Kuciak. Fél órát követően jutottak el a vendégek a DAC-kapu közelébe, ám a Šatka által irányított védelem könnyen tisztázott.

Pačinda parádés gólja

A 44. percben az előretörő Ljubicicet szabálytalanul állítottak meg a tizenhatos előtt. Pačinda sokáig készülődött a szabadrúgás elvégzésére, de megérte, mert Pazar lövéssel kilőtte a bal felső sarkot – 1:0. „Az edzéseken sokat gyakorolom a pontrúgásokat, örülök, hogy a gólom végül három pontot ért. Jól eltaláltam a labdát, mert a meccs után Martin Kuciak is gratulált” – jelentette ki Erik Pačinda. „Erik alaposan megtévesztett a rafinált lövéssel, esélyem sem volt hárítani. Talán ha kicsit odébb állok, lett volna sanszom” – szögezte le Kuciak, a zólyombrézóiak 35 éves kapusa, aki a mérkőzés végén megtapsolta a DAC-szurkolókat.

A második játékrész elején hagyományosan jött a székely himnusz éneklése, ekkor a B-középen megvillant a „Köszönjük László Csaba” feliratú transzparens, és rövid ideig zúgott a „László Csaba, László Csaba.” Csakúgy, mint az első félidőben, a szünet után is a küzdelem dominált, a korábban a DAC-nál tevékenykedő Karol Praženica edző kettős cserével igyekezett felrázni a vendégcsapatot, ám kevés sikerrel. Továbbra is mezőnyjáték jellemezte a meccset, a dunaszerdahelyiek voltak aktívabbak, de kevés helyzetet láttak a szurkolók. Ľupták távoli bombája mellé szállt, majd Pačinda erőtlen fejesét védte Kuciak.

Čmelík EL-szereplést ígér

A csereként beállt Lukáš Čmelíknek volt néhány ügyes megmozdulása, és új színt vitt a játékba. „Hét közben sérüléssel bajlódtam, ezért nem kaptam helyet a kezdőben. Úgy érzem, ment a játék, és örülök, hogy győzelemmel rajtoltunk. Kár, hogy kihagytam egy helyzetet, de majd a zsolnaiak ellen bepótolom. Fantasztikus érzés ilyen szurkolók előtt játszani, a drukkerek megérdemelnék, hogy Európa Liga-meccseket lássanak, megígérem, hogy egy éve múlva nemzetközi kupameccsek lesznek Dunaszerdahelyen” – jelentette ki a Zsolnáról érkezett Lukáš Čmelík.

Vastaps a DAC-nak

Bő tíz perccel a befejezés előtt a 18 éves horvát Marko Divkovic is szóhoz jutott, a technikás csatár ezúttal szélsőként is igazolta tehetségét.

A hajrában a sárga-kékek már a biztonságra törekedtek, és taktikusan futballoztak. A hármas sípszót követően nagy ünneplés kezdődött, a drukkerek vastapssal köszönték meg kedvenceik győztes rajtját, majd Marco Rossi nevét skandálták.

Mindenképpen rászolgált a DAC a három pontra, hiszen a vendégek a 90 perc során egyszer sem találták el a kaput.

Macej kapust nem tették próbára a zólyombrézóiak, de feltűnt, hogy mennyire pontatlanok voltak a 23 éves hálóőr kirúgásai. A Šatka, Huk kettős által vezényelt védelem szinte hiba nélkül játszott. Gürcöltek a középpályások, ám ezúttal is szembetűnő volt, hogy hiányzik egy igazi játékmester. Elöl Šafranko becsületesen küzdött a túlerővel szemben, ám kevés használható labdát kapott.

Rossi elégedett

„Az idény első meccse mindig komplikált egy csapat számára. Számunkra pedig még inkább az volt, mert új edzővel és új szakmai stábbal kezdtük a bajnokságot, ráadásul számomra kevésbé ismert volt az ellenfél. Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Jó meccset játszottunk, de azért még sok volt a pontatlanság az akciók befejezéseinél. Jó, hogy nyertünk, mert sok problémával kellett megküzdenünk – értékelte a mérkőzést Marco Rossi. – A felkészülés alatt ugyanis nem volt teljes a csapat, hiányoztak az U21-es válogatott játékosaink, Macej, Huk, Šafranko és Šatka, Davis pedig még mindig nem érkezett vissza hozzánk a panamai válogatottból. Ha teljes lesz a keret, jobbak leszünk. A játékosok mindent kiadtak magukból a pályán, szívvel játszottak, de ez másképp nem is lehet egy olyan nagyszerű közönség előtt, amely a meccs elejétől végigszurkolja a mérkőzést.”

„Örülök, hogy győzelemmel rajtoltunk, mert a Podbrezová nagyon kellemetlen ellenfél. A játék képe alapján rászolgáltunk a három pontra, bízom benne, hogy sikeresebb szezont zárunk, mint legutóbb” – mondta lapunknak a 28 esztendős Erik Pačinda, aki az utóbbi két évben a DAC legjobb góllövője. Kérdésünkre, mi a különbség László Csaba és Marco Rossi módszerei között, így válaszolt: „Az olasz mester csak nemrég érkezett, de irányítása alatt többet foglalkozunk a taktikai elemekkel.”

„A találkozó első 25 percében az ellenfél uralta a pályát, és nem engedett kibontakozni bennünket. Mintegy félórányi játék után vált kiegyenlítettebbé a játék. Az első félidő végén kaptuk a gólt. A második játékrész elején pedig kettős cserével igyekeztem változtatni a játék képén – hangsúlyozta Karol Praženica, a Podbrezová szakvezetője, aki korábban Tomislav Maric segítőjeként tevékenykedett a DAC-nál. – Kockáztatnunk kellett, de sajnos nem sikerült tiszta helyzetet kialakítanunk. A hazaiak megérdemelten nyertek, mert sikerült gólt rúgniuk, nekünk viszont nem.”

A dunaszerdahelyiek szombaton Trencsénben lépnek pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?