Gyorsan elpárolgott az érsekújvári hokisok hite

Az érsekújvári jégkorongcsapat 5:1-es vereséget szenvedett az éllovas trencséniektől a Tipsport Liga 26. fordulójában.

Az érsekújvári jégkorongcsapat 5:1-es vereséget szenvedett az éllovas trencséniektől a Tipsport Liga 26. fordulójában. Egy szürke, kissé álmos vasárnapi hokidélutánon jártunk, ami kora estére apátiába fordult.

A Tipsport Liga szuverén éllovasa nem vonzott tömegeket az érsekújvári jégcsarnokba, pedig Marcel Hossa, Branko Radivojevič vagy Peter Ölvecký neve a tengerentúlon sem cseng ismeretlenül. Bár kétségkívül hullámvölgyben vannak a tabellán kilencedik érsekújváriak (az október közepi, Poprad elleni 5:0 óta 2 győzelem/10 vereség a mérlegük), az alig 800 néző így is kevésnek számít.

A kissé melankolikus hangulatot viszont felpezsdítették a fekete mezes hazai hokisok, akik kezdettől támadólag léptek fel. „Mindig lőni, nem totojázni” – biztatta őket egy érces hang is a lelátóról.

A trencséniek négy percig semmit sem csináltak, hogy akkor, bármennyire elcsépelt a fordulat, valóban a semmiből szerezzenek vezetést Gašparovič révén. S amikor egy nagy hiba után ifjabb Pardavý is betalált a 16. percben, eldőlt a meccs – legalábbis Ladislav Lubina, az érsekújváriak vezetőedzője szerint. „Nálunk van a korong, az épp passzoló játékos viszont cserél... Ez olyan butaság, amit nem látni gyakran” – kommentálta a történteket a zöld-fehérek mestere.

Trencséni kollégája, Ján Pardavý másodedző szerint az volt a döntő, hogy a második harmadot ellenfelüknél sokkal energikusabban nyitották: kapufával, majd nem sokkal később újabb góllal (0:3). A hazai B-közép ekkor sem szontyolodott el, végigszurkolta a meccset, de az érsekújvári hokisokon (egy-két kivételtől, leginkább Zbořiltól eltekintve) látszott, hogy nem bíznak a fordulatban. Apátiájukat jól jellemezte, hogy akkor sem rontottak rá a harmadukban a korongot terelgető egy szem trencséni hokisra, amikor annak társai mind egyszerre cseréltek emberelőnyben.

Az 1:5-tel kezdődő harmadik harmadban már mindenki csak a végső dudaszót várta, a lelátóról sem érkezett már újabb „karcos” ukáz. „A meccs folyamán megmutatkozott a két csapat tabellán elfoglalt helye közti különbség, de mindenekelőtt a játékoskeretek ereje közti eltérés. Újra előjött a gyengénk, hogy sokszor nem tudjuk a középső harmadba áterőltetni a korongot. Ebből kaptuk az első két gólt, ami aztán rányomta a bélyegét a találkozóra. Nem várhattuk, hogy épp a listavezető ellen fogunk pontot, pontokat szerezni. Jó meccset akartunk játszani, de három gólt a kapunk előtti területről kaptunk, amelyet nem vagyunk képesek megvédeni – kritizálta csapatát Lubina, majd kitért az effektivitásra is. – Ellenfelünk megmutatta, hogyan kell a támadóharmadban hokizni, hogyan kell kapura lőni és hogyan kell a lövésekbe úgy belenyúlni, hogy a korong a kapuba pattanjon.”

A 40:27-es kapura lövési arány jelzi, hogy a támadó szándék megvolt az érsekújváriaknál, ráadásul nem mindig a bajnokság legjobb védési mutatóival rendelkező Michal Valent kapus fog velük farkasszemet nézni – például vasárnap sem, amikor a nyitraiakat fogadják a megyei rangadón a zöld-fehérek, akik a zsolnaiakkal és a liptószentmiklósiakkal állnak harcban a nyolcba kerülésért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?