Gól nélküli Vk-főpróba

Ottawa/Pozsony. Helsinkiben hétfőn este a Finnország–Csehország találkozóval (lapzárta után ért véget) elkezdődött a jégkorong Világkupa. A szlovák válogatott csütörtökön hajnalban a kanadaiak ellen játssza első mérkőzését.

Ján Lašák ezt is megfogtaTASR/AP-felvételA nyolc csapatot két négyes csoportba sorolták (EURÓPAI: Csehország, Svédország, Finnország, Németország; AMERIKAI: Kanada, Egyesült Államok, Oroszország, Szlovákia). A csoportküzdelmek után következik a negyeddöntő, az elődöntő, majd pedig a torontói finálé.

A szlovák együttes három előkészületi meccset játszott a Vk-rajt előtt: Pozsonyban 2:0-ra kikapott a svédektől, majd a tengerentúlon 2:2-es döntetlent ért el a kanadaiak ellen, hétfőre virradóra pedig gól nélküli eredménnyel végződött az ottawai, oroszok elleni főpróba.

SZLOVÁKIA–OROSZORSZÁG 0:0 – hosszabbítás után. Kiállítások 3:5; 3500 néző. A két válogatott a következő összetételben játszott – Szlovákia: Lašák–Lintner, Chára, Višňovský, Štrbák, Obšut, Suchý–Hossa, Demitra, Gáborík– Šatan, Stümpel, Zedník–Somík, Cibák, Bartečko–Radivojevič, Hlinka, Országh; Oroszország: Brizgalov–Goncsar, Kasparaitis, Kalinyin, Tverdovszkij, Visnyevszkij, Volocsenkov, Havanov–Kovaljcsuk, Jasin, Dacjuk–Kovaljov, Kozlov, Szamszonov–Kvasa, Zubrus, Afinogenov–Csubarov, Petrov, Kovalenko. A mezőny kimagaslóan legjobb játékosa a két kapus, Ján Lašák és Ilja Brizgalov volt; az előbbi 36, az utóbbi pedig 24 lövést hárított.

VÉLEMÉNYEK – Ján Filc, a szlovákok edzője: „Lašák fantasztikus teljesítményt nyújtott, kár, hogy társai kihagyták a jobbnál jobb helyzeteket. Biztató eredményt értünk el a kanadaiak és az oroszok ellen.”

Ján Lašák: „Örülök, hogy nem kaptam gólt a szbornaja elleni meccsen, már az edzőtáborozás során éreztem, jó formában vagyok. Nagyon várjuk már a házigazdák elleni nyitótalálkozót, egy jó rajt sokat jelentene.”

Marián Hossa: „Igen tanulságos három összecsapást játszottunk, a védelmünk szinte kifogástalan teljesítményt nyújtott, nagy kár a kihagyott helyzetekért.”

Az ottawai közönség kifütyülte az oroszok játékmesterét, Alekszej Jasint, mert még mindig nem bocsátott meg neki azért, hogy hátat fordított a Senatorsnak. „A szurkolók azt csinálhatnak, amit akarnak, nem haragszom rájuk, hiszen megfizették a belépő árát...” (t, zsi)

A MŰSOR

Augusztus 31., kedd – 19.00 (Stockholm): Svédország–Németország. Szeptember 1., szerda – 1.00 (Montreal): Kanada–Egyesült Államok; 19.00 (Stockholm): Svédország–Csehország. Szeptember 2., csütörtök – 1.00: (Montreal): Kanada– Szlovákia; 19.30 (Köln): Németország–Finnország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?