Gelle és Botek szenzációs ezüstérme

Az újonnan összeállt Gelle Péter, Botek Ádám kajak kettes szenzációs ezüst-érmet szerzett 1000 méteren a račicei világbajnokságon.A számot a szerb Marko Tomicsevics és Milenko Zorics nyerte.

Az újonnan összeállt Gelle Péter, Botek Ádám kajak kettes szenzációs ezüst-érmet szerzett 1000 méteren a račicei világbajnokságon.

A számot a szerb Marko Tomicsevics és Milenko Zorics nyerte. Gelléék nem kezdtek túl jól, az utolsó kétszáz métert azonban pokoli tempóban nyomták végig.

„Féltávnál kicsit darabossá vált a mozgásunk, de tudtam, hogy kétszázzal a cél előtt még képesek leszünk fokozni a tempón. Tudom, hogy szörnyen erős a hajránk” – mondta széles mosollyal a párkányi származású Gelle, aki augusztus 23-án ünnepelte a 33. születésnapját.

Társa, Botek Ádám tizenhárom évvel fiatalabb nála, de a hajóban tökéletes az összhang közöttük. „Ez olyan, mint egy álom. Előzetesen abban bíztunk, hogy az első hatba kerülhetünk. Örülök, hogy ilyen jól sikerült a finis, kétszázzal a cél előtt repülni kezdett a hajónk” – nyilatkozta Botek, aki először szerepelt felnőtt világbajnokságon.

Gelle pályafutása harmadik vb-érmét nyerte, 2011-ben Szegeden ugyanebben a számban Vlček Erikkel győzött, egy évvel korábban Poznanban pedig második lett K1 500 méteren. Tavaly az olimpián azonban egyesben ezer méteren csak nyolcadik helyen végzett, mert a hajóját lefékezték a ráragadt moszatok és falevelek.

„Ez a mostani siker óriási elégtétel az olimpiáért. A cél most már Tokió, nagyszerű partnert találtam. Ádám addig csak javulni fog, én pedig törődni fogok magammal, hogy formában maradjak, és ott lehessek a következő olimpián” – lelkendezett Gelle. Szombat reggel azzal az érzéssel ébredt, hogy már öreg és fáradt, de saját bevallása szerint éppen akkor megy neki a legjobban a versenyzés, ha felkelés után nem érzi magát a bőrében.

Botek hozzátette, kezdettől fogva jól mentek a páros tréningek. „Hálás vagyok Petinek, hogy a párost előnyben részesítette az egyessel szemben” – hangsúlyozta a komáromi versenyző. Azt is elárulta, eleinte kicsit kételkedett Gelle taktikájában, hogy az elején használják ki az ellenfelek farvizét, de aztán azt mondta magában, mégiscsak Gelle az idősebb, csak tudja, miről beszél.

500 méternél még utolsók voltak, de a táv második felében hasítottak, és egy megérdemelt ezüstérem lett a jutalmuk. Utóbb kiderült, ez lett a szlovák küldöttség egyetlen érme Račicében, ráadásul olimpiai számban. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?