Gasparovics László mesternégyese

A hónap elején a zsigárdi Kolozsi ranchon tartotta hangulatos ünnepélyes évzáróját a feketenyéki székhelyű Lószeretők Klubja.

A hónap elején a zsigárdi Kolozsi ranchon tartotta hangulatos ünnepélyes évzáróját a feketenyéki székhelyű Lószeretők Klubja. Jelenleg 27 tagja van a 2014-ben alakult sportszervezetnek, amely évente megrendezi a kettes fogatok dél-szlovákiai bajnokságát akadályhajtásban és vadászhajtásban.

Idén nyolc versenyre került sor, májusban Felsőszeli, júniusban Zsigárd és Feketenyék, júliusban Vásárút, valamint Gúta, augusztusban ismét Zsigárd, szeptemberben Dunatőkés, majd végül Alsószeli volt a házigazda.

„Örülök, hogy idén valamennyi helyszínen nagyon színvonalas versenyt láttak a nézők, és annak is, hogy egyre népszerűbb a fogathajtás a környékünkön. A szervezők évről évre magasabb szinten rendezik meg a viadalokat” – mondta lapunknak Gasparovics László klubelnök, aki zsinórban negyedszer, 138 pontot gyűjtve ezúttal is nagy fölénnyel végzett az élen az akadályhajtásban. A 60 esztendős nemrégen Vízkeletre költözött sportember mögött a második helyen unokája, a mindössze 12 éves Gasparovics Kiara (97) zárt.

„Boldog vagyok, hogy Kiara a nyomdokaimba lépett. Hetente kétszer tréningezünk, ám ő legszívesebben még jóval többet gyakorolna. De nem Kiara a legfiatalabb lovas a családban, mert az ötesztendős Linda is már pónin lovagol – jelentette ki Gasparovics László. – Érzékelhetően fejlődik a klubunk, sokszor meghívnak bennünket magyarországi versenyekre, amelyeken felvesszük a versenyt a világ élvonalába tartozó hazaiakkal, és gyakran meg is előzzük őket. Személy szerint én is több vándorserleget gyűjtöttem be az idén. Ha fiatalabb lennék, kipróbálnám magam a világbajnokságon.”

A zsigárdi Kolozsi János ezúttal összetettben harmadik lett (88). „Sajnos idei teljesítményemen meglátszott, hogy munkahelyi elfoglaltságom miatt nincs időm az edzésekre. De még így is megőrizhettem volna a megszokott második helyemet, ha az utolsó, alsószeli verseny első körében nem hibázok. Elsőként indultam, és több nagy bakit is elkövettem, a második futamot már hiába teljesítettem hibapont nélkül” – szögezte le Kolozsi János, a zsigárdi nemzetközi versenyekre is alkalmas pálya tulajdonosa, aki jövőre előbbre szeretne végezni.

A vadászhajtásban a felsőszeli Vankó Imre végzett az élen 57 ponttal, a dunatőkési Cserge Igor (42) és a nádszegi Kovács József (41) előtt. Két ponttal maradt le a dobogóról Kolozsi János, Bácsai Dénes zsigárdi alpolgármester hatodikként zárt (36).

„Szeretnék növelni a taglétszámot, de tisztában vagyunk azzal, hogy a fogathajtás nem tartozik az olcsó sportok közé. Jövőre ugyanazon helyszíneken, és hasonló időpontokban rendezzük meg a versenyeket, mint az idén. Bízom benne, hogy 2018-ban még nívósabb viadalokat hoz a bajnokságunk” – fejezte be Gasparovics László.

A fogathajtók dél-szlovákiai bajnokságának végeredménye a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?