Furcsa kapitánycsere

Wolfsburg. Szerdán este a 19. forduló elmaradt találkozóján, a Mönchengladbach pályáján 2:0-re kikapott a Wolfsburg, s a mérkőzésen már Stefan Effenberg viselte a karszalagot, és nem Miroslav Karhan, a szlovák válogatott csapatkapitánya, aki az előző húsz bajnokin töltötte be ugyanezt a szerepkört.

Wolfsburg. Szerdán este a 19. forduló elmaradt találkozóján, a Mönchengladbach pályáján 2:0-re kikapott a Wolfsburg, s a mérkőzésen már Stefan Effenberg viselte a karszalagot, és nem Miroslav Karhan, a szlovák válogatott csapatkapitánya, aki az előző húsz bajnokin töltötte be ugyanezt a szerepkört. Megbízható német források szerint Wolfgang Wolf edző döntését már a keddi edzés előtt bejelentette a játékosoknak. Ami azután történt, az szemtanúk szerint a véletlen műve. Vagy mégsem az? Tény, hogy 2002 legjobb szlovák labdarúgója az előző napokban csalódottságának adott hangot a sajtóban, s azt is rebesgették, hogy Effenberg érkezése óta feszültek a húrok a csapatban, és a sztárjátékost kedvencként kezelte Wolf edző, nem mindegyik társa örömére.

Ezek után következett a kedd délelőtti edzés. Egy párharc során Karhan beleszállt a dédelgetett Effébe. „Talpaltam, azt beismerem, de ilyen számtalanszor előfordul. A bundesligás edzéseken is kemény csaták folynak. Tucat számra voltam ilyen belemenés előidézője, de szenvedő alanya is” – árulta el a kemény fából faragott középpályás. Karhan eltalálta Effenberg sípcsontját, amire a német csillag felugrott, és megszorongatta a szlovák csapattársa nyakát, s tudtára adta, hogy visszaadja neki. Ez nem sokkal később meg is történt. Oldalról elkaszálta Karhant, két lábbal szállt belé. Úgy Figo módra. A zuhanás után a leváltott csapatkapitány jól megütötte magát, megfájdult a combja, a térde és megütötte a kezét, máig nem derült ki, nincs-e törés a kezében. ĺgy végződött a nagy csinnadrattával megtörtént csapatkapitány-váltás a Wolfsburgban. Effenberg Wolf által kiszemelt helyére került, Karhan a szerdai mérk#zésre nevezettek sorából is kimaradt. Csapatársaik meg inkább hallgatnak... (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?