Fucsovics a Világcsoportba vezette a magyarokat

Elképesztő bravúrt hajtott végre a magyar férfi-teniszvá-logatott: Fucsovics Márton vezérletével a Kopaszi-gáton legyőzte a jóval esélyesebb oroszokat, és két évtized után feljutott a Világcsoportba!A magyarok drámai küzdelemben múlták felül ellenfelüket: pénteken Fucsovics ötszettes maratoni csatáb

Elképesztő bravúrt hajtott végre a magyar férfi-teniszvá-logatott: Fucsovics Márton vezérletével a Kopaszi-gáton legyőzte a jóval esélyesebb oroszokat, és két évtized után feljutott a Világcsoportba!

A magyarok drámai küzdelemben múlták felül ellenfelüket: pénteken Fucsovics ötszettes maratoni csatában győzte le Andrej Rubljovot, majd Balázs Attila is derekasan állta a sarat Karen Hacsanov ellen, de végül éjszakába nyúló, négyszettes meccsen kikapott.

Bár Balázs Attila péntek este tizenegykor még játszott, és saját bevallása szerint szombat reggel alig bírt kikelni az ágyból, a párosra összekapta magát, és Fucsoviccsal együtt ismét remekeltek. Csakúgy, mint az év első Davis-kupa-meccsén Pozsonyban, most is nagyszerűen kiegészítették egymást a pályán, és három szoros szettben legyőzték Danyiil Medvegyev és Konsztantyin Kravcsuk kettősét.

Vasárnap az időjárás is bekavart, mivel a Kopaszi-gáton emelt ideiglenes stadion nem fedett, ezért az esőzés miatt az eredetileg 14.30-ra kiírt mérkőzés csak 17 órakor kezdődött el. Fucsovics ismét nagy formában teniszezett, és végül három játszmában nyert Hacsanov ellen. Boldogan kiálthatta a mikrofonba a mintegy 1500 néző előtt: „Világcsoportban vagyunk!”

A magyarok vezéregyénisége, a világranglista 111. helyén álló Fucsovics így foglalta össze a mérkőzést: „Azt hiszem, érthető, hogy a meccs elején nem voltam friss, hiszen két nagyon kemény napon voltam túl. Igyekeztem a fontos pontokra nagyon figyelni, fokozatosan melegedtem bele a meccsbe, a második játszma megnyerését követően úgy éreztem, hogy ez meglehet három szettben. Nagyon boldog vagyok, az utolsó labdamenetet követő pillanat a szezon fénypontja volt.”

Köves Gábor szövetségi kapitány szerint erőn felüli teljesítmény volt, amit a válogatott véghezvitt azzal, hogy az oroszok ellen kiharcolta a Világcsoportba jutást.

„Ez a három nap olyan tenisztörténeti esemény volt, olyan párharc, amit nem kaptunk ingyen, nagyon meg kellett küzdeni érte. Szenzációsan játszottak a fiúk, és Fucsovics Marci megint fel tudta tenni az i-re a pontot, legyőzve a világranglista-32. Hacsanovot” – értékelt a kapitány. Szerinte ez a siker „nagyjából olyan, mintha a fociválogatott kijutna a vb-re”.

Köves hangsúlyozta, azért hihetetlen a bravúr, mert a magyar csapatban nincs két top 20-as, de még top 50-es teniszező sem, a játékosok mindig erőn felül teljesítettek.

Magyarország 1996-ban szerepelt utoljára a Világcsoportban. Az elit kategória 2018-as párosításait szerdán sorsolják, az első fordulóra februárban kerül sor. A magyarok ellenfele Kazahsztán, Horvátország, Svájc, Hollandia, Németország, Franciaország, Szerbia, Belgium, Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Spanyolország, Japán és Kanada közül kerül ki. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?