FormaBontó – Autó/motorsport podcastet indít az Új Szó

formabonto1

Ismeretlen vizekre evez szerkesztőségünk: ezentúl havi két alkalommal belevetjük magunkat a benzingőzös világ legmélyebb bugyraiba, méghozzá cseppet sem szokványos formában.

Erre utal podcastünk címe is, amely a FormaBontó nevet kapta. Az adás szereplői – Volentér Balázs autóversenyző/szakkommentátor, Hencze Erik ex-versenyző/ influencer, valamint Tóth Krisztián Márk műsorvezető/szakújságíró – segítségével olyan formában igyekszünk megfogni és kibeszélni a kapcsolódó témákat, aktualitásokat, amelyhez hasonlót korábban mástól még nem hallhattunk. Legyen szó Formula-1-ről, MotoGP-ről, vagy a motorsport bármely más szegmenséről, a srácok acélos véleményeket, parázs vitákat, továbbá sztárvendégeket ígérnek nekünk az éterbe.

A FormaBontó ötlete Tóth Krisztián Márk fejéből pattant ki, aki sportújságírói karrierje során végig kereste a megszokottól eltérő aspektusokat, okfejtéseket. Erre bőven adódott is terep a pályafutása alatt, hiszen betekintést nyert a Formula-1 paddockjába, több neves autó/motorversenyző/istálló médiareferenseként tevékenykedett, jelenleg pedig a Laller Racing Dakar Teamnél tölt be sajtófőnöki pozícióját, és Magyarország Formula-1 Webáruháza által működtetett F1-es magazin főszerkesztői teendőit látja el, nem mellékesen pedig a közösségi médiában ő a legkövetettebb nem televíziós zsurnaliszta. Neve ismerősen hangozhat az autósport rajongóknak, akárcsak a víziója, ami nem más, mint a szokványostól eltérő minőségű szurkolói kultúra meghonosítása. Krisztián – akárcsak a stáb többi tagja – már izgatottan várja, hogy bontsa a „formát”!

Volentér Balázs neve és arca szintén ismert brand, a korábbi formaautós, az első és mind ez idáig egyetlen hazai endurance pilóta az elmúlt időkben a hazai csapatok mellett megfordult a cseh illetőségű Janik Motorsportnál, sőt, a Szlovákiában jól csengő ARC Bratislava istállójával is versenyzett. Balázs számára a médiatér sem ismeretlen terület, hiszen az Eurosport WEC (hosszú távú világbajnokság) szakkommentátoraként ő közvetíti a legendás Le Mans-i 24 h-s futamot, és a WEC több versenyét is. Nagy álma, hogy első magyarként egyszer majd maga is rajthoz áll Le Mansban, a világ legnagyobb autóversenyén. Erre szakmailag minden esélye meg is van, hiszen időről időre világszinten elismert résztvevőkkel tesztel. Példának okáért nemrégiben az olaszországi Monzában a Pietro Fittipaldi és Esteban Gutierrez által fémjelzett Inter Europol LMP3-as autóját vitte pályára.

A csapat legfiatalabb tagja Hencze Erik ex-versenyző/ influencer már minden bizonnyal ismerős az olvasóközönségnek, Erik rendszeresen publikál beszámolókat az Új Szó hasábjain a gyorsaságimotoros-világbajnokság futamairól. A mátyusföldi sportoló gokartos pályafutása lezárása után az ifjú versenyzők mentorálása és a kétkerekűek nyúzása felé vette az irányt, és a tapasztalatait a közösségi médiában, valamint a sajtóban is igyekszik kamatoztatni. Igazi benzinvérű fanatikusként gyakorta tesztel autókat és motorokat, így közlekedésbiztonsági kérdésekben is szívesen alkot véleményt. A többiekhez hasonlóan ő is nagy várakozással áll az új projekthez, és nem titkolt vágyai között szerepel, hogy a FormaBontó podcasten keresztül közelebb hozza a régióban élő sportszerető közönséget az autó/motorsport világhoz.

Kedves olvasóink: a FormaBontó podcast első epizódja november 26-án lesz hallható az Új Szó felületein, 15:00 órától. Bontsunk EGYÜTT Formát!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?