Folytatódik a Forma–1 a Hungaroringen

Habár csak ma ül autóba, már tegnap megérkezett a Hunga-roringre Robert Kubica, aki miatt számos, lengyel zászlóval felszerelkezett szurkoló is kilátogatott a magyar versenypályára.A Magyar Nagydíjat követően, tegnap és ma is a Hungaroringen maradtak a Forma–1-es mezőny csapatai, hogy egy kollektív

Habár csak ma ül autóba, már tegnap megérkezett a Hunga-roringre Robert Kubica, aki miatt számos, lengyel zászlóval felszerelkezett szurkoló is kilátogatott a magyar versenypályára.

A Magyar Nagydíjat követően, tegnap és ma is a Hungaroringen maradtak a Forma–1-es mezőny csapatai, hogy egy kollektív teszt keretében pályára vigyék legújabb fejlesztéseiket. Tegnap Valtteri Bottas (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull), Lance Stroll (Williams) valamint Stoffel Vandoorne (McLaren) aktív F1-es versenyzők mellett több fiatal tehetség is lehetőséget kapott, akik a jövő bajnokai lehetnek.

Azok után, hogy a Red Bullnak egyáltalán nem volt szerencsés hétvégéje a Magyar Nagydíjon – Verstappen kiütötte csapattársát, Daniel Ricciardót, ami miatt a hollandot 10 másodperces időbüntetéssel sújtották –, a teszt sem indult jól a csapat számára. Verstappen motorhiba miatt nem tudott körözni délelőtt, azonban az ebédszünet végére megjavították autóját, így délután már visszaülhetett versenygépébe.

A teszten a legnagyobb figyelmet egyértelműen Robert Kubica kapja: a lengyel pilótát óriási médiaérdeklődés vette körül a Hungaroringen, és a Renault garázsával szembeni tribün is lengyel színekben pompázott. A volt F1-es pilóta láthatóan örült rajongóinak, szívesen integetett nekik a

bokszutca faláról. A nézők egyébként a versenyhétvége vasárnapjára érvényes belépőjeggyel ingyenesen kilátogathatnak a tesztre, vagy a helyszínen is vehetnek napijegyet.

A pilóták örülnek, hogy a korábban világbajnoki esélyesnek tartott, de hat éve súlyos balesetet szenvedett Kubica lehetőséget kapott a tesztelésre, többek között Lewis Hamilton is úgy nyilatkozott, hogy szurkol a lengyel pilótáért: „Nagyon örülök, hogy Robert tesztelhet, és fél szemmel figyelem majd, hogy hogyan küzdi le önmagát. Nagyszerű lenne, ha képes lenne arra, hogy visszatérjen” – mondta a brit. „Ő egy született tehetség, amilyen ebben a sportban nem sokszor van: az egyik leggyorsabb pilóta, aki ellen valaha versenyeztem.”

A teszt során nem a nagydíjhétvégén megszokott nyüzsgés jellemzi a Hungaroring paddockját, habár a motorhome-ok még a helyükön állnak. A szerelők a garázsban, saját munkájukra koncentrálnak, hogy minél sikeresebben teljesítsék a tesztre előírt programot.

Az első napon problémák hátráltatták a Mercedest és McLarent és a is: Valtteri Bottasnál – akárcsak a vasárnapi versenyen – a rádióval akadtak gondok, míg Stoffel Vandoorne autója délelőtt állt meg a pályán. Ennek ellenére a belga pilóta lapzártánkkor első helyen állt a teszten, a reggel elért időeredményénél addig senki nem tudott gyorsabb köridőt teljesíteni. A második helyen Charles Leclerc, a Ferrari fiatal tehetsége állt, a harmadik pedig Bottas volt a Mercedessel. A nap legszorgalmasabb pilótáinak Bottast és Lance Strollt nevezhetjük, mindketten több mint 120 kört teljesítettek a Hungaroringen.

A teszt ma folytatódik, ahol tehát már Robert Kubica is autóba ül majd, hogy választ kapjon a kérdésre, képes lehet-e arra, hogy 2018-ban újra F1-es autóba üljön.

Berta Kitti, Mogyoród

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?